Nu e noua stirea cum ca scutul antiracheta va fi instalat in Romania, in fosta baz? aeriana de la Deveselu, judetul Olt.

Ce va fi acest scut mai exact?

Ei bine, scutul anti-racheta in general e directionat impotriva rachetelor balistice si nucleare. Functioneaza pe principiul: lansam rachete mai mici, de viteza mare, care sa devieze traiectoria rachetelor inamice.

Nu pot sa nu ma gandesc totusi… Au trecut aproape 70 de ani de la ultimul razboi mondial. Cum as putea sa traiesc eu, cum ar putea sa imi traiasca copiii intr-o lume in care pluteste mereu amenintarea unui razboi nuclear? Amenintarea asta imi pare doar o alta dovada de paranoia.

Scutul asta antiracheta n-o fi periculos in felul lui, dar de ce sa construiesti un sistem cand n-a mai fost niciun razboi de ani buni, iar statele cu potential nuclear si instabile politic au fost anihilate instant?

E ca si cand ai lua lectii de karate desi nu ai fost niciodata atacat. Mai mult, faptul ca iei lectii de karate e ok, e prevazator, dar de ce sa spui in gura mare ca faci asta si le mai si spui potentialilor inamici ca ‘n-au nicio sansa’?

Sursa foto