Acesta este titlul unei melodii creată special pentru evenimentul Band Aid 1984. M-am tot gândit zilele acestea la melodie. Pentru că și Crăciunul este pe drum, iar înainte de acestea o să am ocazia să fiu ghidul unui nou coleg de muncă. Acest coleg vine din Johannesburg, Africa de Sud.

O persoană africană prezentă în România nu e ceva nou, însă vine Crăciunul și vine și frigul. Am fost feriți în ultimele zile de vremea geroasă… dar ne așteaptă dup colț ca o hienă care așteaptă să privești în altă parte ca să te poată ataca când te aștepți mai puțin.

Dar oare în Africa ninge vreodată? Ei cum știu că vine Crăciunul?

Eram curioasă și am făcut cercetări. Am descoperit că în Johannesburg a nins de 6 ori în ultimul secol. Da… ai citit bine… în ultima sută de ani.

Africa de Sud este o țară destul de dezvoltată și Johannesburg este cel mai mare oraș al acestei țări.

Ei… cad pe gînduri întrebându-mă oare ce va purta noul meu coleg în această iarnă. Ce înseamnă la el în țară iarnă pentru noi este o simplă toamnă… așa că sunt sigură că nu prea știe clar să se pregăteaască pentru zăpada și iarna friguroasă ce bate la ușă.

Ne-am conversat până acum prin email și i-am sugerat ca până ajunge în România zilele acestea ar trebui să își schimbe sau cel puțin să îmbunătățească garderoba cu ceva mai călduros. Nu era prea sigur ce i s-ar potrivi și m-a rugat să îl ajut cu idei pentru prima săptămână de iarnă în România. L-am rugat să îmi trimită și o poză și am fost surprinsă că, deși este african get-beget, pielea lui este albă precum cea a noastră. Nu… nu e imigrant, ci am aflat că în Africa de sud sunt albi în jur de 20% din populație. Ceea ce mi s-a părut super tare, nu fac vreo aluzie la rasism sau ceva, însă m-am bucurat că îi va fi mai ușor să se integreze și mie îmi va fi cumva mai accesibil modul de alegere al outfitului ca și cum aș alege pentru soțul meu. Mi-a dat un buget și libertate totală. Am ales și i-am trimis propunerile mele de pe Answear și iată ce a ieșit.

Nu ar putea începe ziua fără o geantă încăpătoare și numai bună pentru muncă. Pe această geantă casual am găsit-o la pretul de 119,90 lei. Apoi un palton nu ar trebui să lipsească din garderobă. Unul călduros, desigur, precum cel de 549,90 lei din imagine. Nimic nu are sens fără niște cizme de iarnă pe care le-am găsit la 259,90 lei.

Am ales pentru el și pulovere de bărbați care mai de care mai interesante. Am decis să îl inspirăm în spiritul sărbătorilor de iarnă. Iată cele 7 propuneri cuprinse ca și preț între 34 și 199 lei.

Pantalonii au o simplitate elegantă. Preț: 149 lei.

I-am făcut cunoștiință cu prima lui căciulă de iarnă și mănușile pe care le-am ales asortate. Puțină culoare nu strică. Au fost 44 lei fiecare.

Pentru că noi facem mereu un cadou de bun venit la birou, am ales să îi oferim un portofel pentru bărbați din partea tuturor colegilor.

Și iată că noul nostru coleg este pregătit să întâmpine iarna și Crăciunul acela înzăpezit cum arată tradiția pe la noi. I-am trimis propunerile noastre, fără portofel, desigur, și aștept cu nerăbdare să îmi spună cum i se par. M-am încadrat cu succes în bugetul de 2000 de lei și chiar am lasat puțin loc pentru o ciocolată caldă. Cred că va arăta fain în noul outfit în prima sa săptămână de job… și de iarnă… ehee…

Hai Crăciun fericit!

Articol redactat în cadrul competiției Superblog.