În fiecare an, de ziua mea, mă gândesc la cei pe care îi cunosc și îmi împărtașesc ziua de naștere. Sunt persoane calde, vesele, creative și talentate, persoane pe care mă bucur sincer să le cunosc și uneori mă intreb dacă și alții mă vad pe mine precum îi consider eu pe cei născuți în aceeași zi ca mine… mergând pe ideea că dacă m-am născut în aceeași zi cu ei, avem cumva o personalitate asemănătoare.

Apoi îmi amintesc cum, până la 18 ani am crezut că sunt Zodia Pești, iar apoi am descoperit că sunt de fapt în zodia Berbecului, la vreo câtev ore de Pești. În anul meu, harta astogramelor s-a schimbat pe la ora 11 30 în data de 20 martie, iar eu sunt născută la 14 20.

Da, am ascendentul în Leu, dacă te întrebi.

Eu însă mă întreb în această contemplare câți dintre cei născuti de ziua mea sunt Pești, câți au prins fenomenul meu și sunt Berbec, câți știu că sunt Berbec și nu Pești și cum le afectează personalitatea acest fapt.

Sunt unele lucruri pe care nu aș reuși să le culeg decât printr-o cercetare interesant de construit. Oare aș reuși să strâng cateva idei pentru o astfel de cercetare? Ar fi o idee dev făcut la anu’.

Până una-alta, iată un tabel interactiv cu rata de popularitate a zilelor de naștere… cel puțin din SUA. Studiul se bazează pe două analize din SUA și cuprinde nașterile între 1994 și 2014.

Cea mai frecventă zi de naștere este 9 septembrie, urmată de 19 septembrie. În top 10 date de naștere, 9 sunt în septembrie. La un simplu calcul matematic, asta înseamnă că părinții acestor persoane s-au distrat la finalul anului anterior.

Ziua mea este cumva la de la mijloc în jos în acest clasament.

Și zilnic apar valurile de urări de pe facebook, de pe telefon, unele realmente trimise cu drag, altele scrise doar pentru că ai dat de butonul acela pe facebook sau din obligație. Astăzi, până acum am strans peste 200 de urări…și mai e jumătate de zi. Și incep să mă gândesc la proporția dintre cei care efectiv se gândesc la mine și, uff, restul. În fine… asta e oricum alta poveste… de gândit altă dată.

Astăzi m-au tot macinat întrebarile despre cât de mult mă gândesc la cei din jur, mai ales în izolare, însă și la cât de mult se gândesc alții la mine. Și de aceea de azi m-am apucat să fac și curațenie în lista de Facebook. Nu pentru că X sau Y mi-au urat sau nu La mulți ani vreodată, ci pentru că am realizat că sunt multe persoane pe care nu le cunosc și care nu mă cunosc atât de bine. Îmi propun să analizez puțin lumea în perioada asta următoare. Îmi voi folosi timpul acesta de izolare pentru a mă redefini, pentru a mă înțelege atât pe mine, cât și pe ceilalți și curând voi reveni… și voi reveni în forță. Nu îmi arde de jurnale de schimbare sau de pandemie. Dar îți pregătesc o nouă abordare. Și poate… un vlog.

Just wait and see.