Suntem la finalul lunii ianuarie si deja este momentul potrivit sa ne facem planuri pentru vacanta de vara. Ti se pare devreme? Mai gandeste-te inca o data dupa ce citesti acest articol.

Se spune din strabuni ca vara-ti faci sanie si iarna caruta. Si nu exista vorba aceasta degeaba. Statisticile spun ca poti prinde un pret cu 40-50% mai mic pentru “early booking”. Si pe buna dreptate… la suma asta, daca ai zile libere de luat, iti poti face nu una, ci chiar doua vacante de vis.

Si pentru plecarile in strainatate acest lucru este, spun eu, chiar avantajos.

Trebuie sa plec in vacanta mai des

Ce-i drept, nu prea am iesit din tara si simt cumva ca trebuie sa recuperez acest lucru. Am fost o singura data peste granita si trebuie sa recunosc faptul ca mi s-a parut interesant. Vara trecuta ne-am luat inima in dinti si am trecut de Vama Veche, vizitand Capul Caliacra.  Monumentul naturii din Dobrogea bulgareasca cuprinde o cetate medievala si o rezervatie naturala.

Nu am fost tocmai departe, insa, desi inca nu am curajul sa mananc ceva gatit de ei, ma bate gandul de a da un search cu  vacante Bulgaria. Tara pare primitoare si, sincera sa fiu, am ramas cu o senzatie placuta in urma plimbarii. Preturile sunt foarte bune si cu mult mai mici decat la noi.

Mai uitam de frig

Si daca suntem in cautare de locuri varatice, iarna ne va fi mai blanda visand cu ochii deshisi la mare si la soare. Chiar imi vine sa caut vacante Grecia fiind cu gandul la faimoasele sale plaje insorite.

Avionul? O placere

Nu m-am putut abtine sa nu ofer acest argument. Este o adevarata placere sa zbori cu un avion care a costat o nimica toata… si cu 5-6 luni inainte preturile sunt numai bune.

Organizarea te ajuta sa te organizezi

Da, suna cam ciudat acest lucru, insa cred cu tarie ca daca programezi totul pana la cel mai mic detaliu cu o perioada inainte, iti vine mai greu sa dai inapoi si trebue sa te tii de plan.

In plus, o organizare din timp iti permite sa te documentezi asupra frumusetilor ce pot fi vizitate in zona respectiva: muzee, manastiri, situri arheologice, minuni ale naturii, cladiri istorice etc.

Pentru mine este foarte important sa am totul stabilit, iar cand mergem cu “valul” am o stare cudata de nesiguranta care nu imi permite sa ma bucur de vacanta.

Asa ca Early booking aduce relaxare

Da, dragilor, organizarea din timp nu aduce dureri de cap. Seful iti aproba cererea de concediu daca este redactata din timp. Iti permiti sa fii relaxat fara sa te preocupe vreun gand ca nu ai bilete de tren sau de cazare.

Asadar, vacanta de vara este mai frumosa daca o gandesti pe indelete, cu o ceasca de ciocolata calda in mana, la doar un mouse distanta de mica ta vacanta.