Femeile iubesc accesoriile care le înfrumusețează. Dincolo de machiajul menit să le mascheze imperfecțiunile și să le scoată în evidență caracteristicile deosebite, gablonțurile sunt acele elemente care oferă o atitudine unică purtătorului.

Hainele pot deveni uneori banale prin croială, însă o eșarfă pusă cum trebuie sau un accesoriu ales cu atenție poate schimba complet percepția celorlalți despre un anume outfit.

Așadar despre eșarfe și alte gablonțuri vreau să îți povestesc astăzi.

Îmi cumpăr accesorii de păr aproape de fiecare dată când ies la cumpărături prin magazine. Niciodată nu aș putea ajunge la concluzia că ar fi prea puține. Îmi plac elasticele simple, negre, groase sau subțiri care nu mi se agață de păr și nici nu sclipesc când vrei să pari serios. Sunt utile în absolut orice ocazie și nu sunt nici prea scumpe încât să le plăng atunci când se rup. La fel sunt și în cazul cleștișorilor care nu lipsesc din sertarul meu de accesorii. Simplii și utili sunt cei mai potriviți pentru că își maximizează eficiența. Mai ales când vreau să creez un coc rapid când doresc să fiu mai elegantă. Aceste accesorii simpliste îmi oferă o stare de încredere și o deteerminare care arată că sunt pusă pe treabă și concentrată pe ceea ce am de făcut.

Este clar că în ultima vreme sunt o persoană conservatoare atunci când vine vorba de accesorii, însă nu am fost mereu așa. Poate că ar trebui să îmi reevaluez tendința de a-mi simplifica stilul. Deși astăzi încerc să îmi simplific accesorizarea, deunăzi adoram să îmi accesorizez garderoba cu cel puțin un pic de mov. Poate ar trebui să învăț câte ceva din vechea Eu și iată câteva dintre accesoriile mele dragi.

Umbrela din imagine era acel accesoriu pe care nu îl lăsam din mână nici măcar atunci când era soare. Avea un detaliu frumos pe margine și mă facea să mă simt ca în Mary Poppins.

Eșarfele mele au fost întotdeauna o pată de culoare menită să îmi complimenteze ținuta, iar favoritele mele sunt cele de culoare violet. Fie că vobim de cele subțiri sau chiar cele de tip fular, am avut mereu o atenție suplimentară asupra alegerii eșarelor potrivite.

Alt accesoriu nelipsit din garderoba mea este această pălăriuță mov pe care o purtam într-o vreme mai peste tot. Și acum mă întreb de ce am lăsat-o de câți va ani în dulap. Poate ar trebui să o iau la  purtat.

Sunt o mulțime de subiecte delicate pe care le tot abordez in ultima perioadă pe blog, iar acesta este unul care mă face să îmi doresc să mă reinventez. În fond, nu am dispărut nicăieri, pur și simplu m-am luat cu munca și am uitat să fiu eu.

De aceea am căutat câteva noi accesorii care mă reprezintă și pe care doresc să mi le adaug și să le port realmente zilnic. Nu mai vreau să uit gablonțurile în sertar. E timpul să ies și să aleg ceea ce mă reprezintă.

Iată ce am ales la prima vedere.

Articol redactat în cadrul competiției Superblog.