…sau cum să scapi de cărți de vizită datorită noii tehnologii e-mark de la Colop.

La sfârșitul anului trecut am lansat după multă muncă și dedicație site-ul visurilor mele, Cinefilia. Și rapid am realizat că mergem foarte des la evenimente cinefile, cunoaștem oameni noi și nu aveam încă făcute cărți de vizită dedicate.

Apoi mi-am amintit că acum mulți ani am primit la Superblog o ștampilă Printer 30 de la Colop. Nu am știut ce să fac pe atunci cu ea și am pus-o bine într-un sertar. Ce bine că am avut-o la îndemână. Lucram de ceva vreme la o firmă care producea, printre altele, și ștampile, iar activitatea mea principală era să creez grafica pentru gravare (sunt grafician, deh!). Atunci mi-a venit ideea de a face o ștampilă personalizată pentru site. Ce-i drept, poate mi-ar fi trebuit o ștampilă ceva mai mare, însă m-am descurcat cu ce aveam și am creat o ștampilă personalizată cu sigla, site-ul și contactele sale. Am găsit și post-ituri potrivite dimensiunii și am fost gata să cuceresc Universul… cât mă ține tușul de mult, și dincolo de asta.

Dimensiunea ștampilei nu a fost cea mai fericită, iar sigla nu se vede perfect, însă pentru ceva realizat oarecum pe fugă era numai bună. De fapt marea problemă este că, fiind gravată și foarte mică, tușul nu se iubește complet cu sigla. Dar deh! Mi-am asumat asta de la început. Am făcut cu ce am avut și nu îmi pare rău, ștampila servește foarte bine scopului pentru care am realizat-o. Data viitoare o să îmi iau o ștampilă mai mare.

Apoi a venit vara și am descoperit că a sosit și în România un model de ștampilă electronică. Colop E-mark este de fapt un soi de imprimantă digitală portabilă care îți permite să tipărești color diverse mesaje personalizate pe care ți le setezi tu de pe laptop sau telefon printr-o simplă mișcare laterală. Am privit-o în acțiune în diverse filmulețe de prezentare și mi-am dat seama că asta era ce aveam eu nevoie de fapt și la ce m-am gândit inițial când am demarat operațiunea ștampila.

Chiar și la o dimensiune de 14 mm înălțime, sigla mea ar fi ieșit mult mai bine, și colorată, cu noua jucărie magică de la Colop. Asta pentru că printarea digitală nu presupune gravare pe cauciuc, și nici tuș mâzgos. Ai încercat vreodată să scoți tușul de pe degete? Mai în glumă, mai în serios… se scoate cu foarfeca… hi hi.

Ei… hai să ne întoarcem la ștampila e-mark. Ce mi se pare genial este faptul că o poți personaliza de pe laptop sau telefon. Adică poți avea câte ștampile vrei la purtător. Și când multiplicăm acest lucru la cărți de vizită, sau scurte mesaje ajung să cred că am dat peste aur. Ce-i drept, această inovație a fost premiată la una din cele mai de seamă competiții de design, Red Dot Award 2019.

Cât de potrivită ar fi ștampila Colop e-mark pentru site-ul meu aflat în continuă creștere! Aș putea crea, după cum spuneam, cărți de vizită. Dar nu monocrome cum le fac acum, ci colorate și realizate pe loc… exact câte am nevoie. Și pe post-it, pentru că nimeni nu vrea să aibă ditamai teancul de cărți de vizită. Dar unde pui că pot printa cu ajutorul Colop e-mark pe orice suprafață poroasă. Aș putea face etichete pentru promovare, un soi de mici reclame pe care le pot aplica oriunde doresc. Sau să trimit alături de premiile de la concursuri, mici mesaje personalizate și mici scrisorele fără a fi necesar să pun în funcțiune imprimanta mare. Ce fain ar fi!

Dar pot imprima sigla mea pe bucăți de hărtie pe care apoi să le imbrac în clei și să le pot face mici bijuterii handmade personalizate. Aș putea personaliza cadouri și premii speciale. Sau chiar aș putea crea propriul joc de trivia din filme. Spre deosebire de imprimantele care folosesc doar hartie A4, de obicei de 80-90 gr, ștampila Colop e-mark poate folosi orice dimensiune și grosime de hârtie. Asta înseamnă că nu mai e nevoie de tăiat hârtie pe dimensiune și nici de o vizită la tipografie. Asta era mereu spaima mea. Aș putea face și semne de carte personalizate. De ce nu? Întotdeauna sunt utile când citești o carte.

Cred că aș putea chiar și să îmi personalizez tricoul, dar temporar. Încă se lucrează la tușuri speciale în acest sens, că, momentan, tușul folosit nu este rezistent la apă. Dar, oricum ar fi, poți face o mulțime de lucruri cu el, și pe măsură ce vor apărea alte accesorii noi, vei putea face și mai multe chestii noi cu el.

Cerul e limita! Deși cred că limita e înalțimea de printare la o dimensiune de 14 mm și 150 lungime. Și nici măcar așa, pentru că e-mark are și posibilitatea de a imprima mai multe linii. Ce-i drept, cred că e o misiune plină de provocare să potrivești o siglă continuă din două sau trei mișcări, însă iată că e-mark se gândește la multe opțiuni când vine vorba de creativitate.

Nu e că nu îmi iubesc Printer 30-ul. E o ștampilă adorabilă care m-a salvat atunci când mă grăbeam și nu aveam timp să fac noi cărți de vizită. Este super utilă și ar fi fost perfectă dacă nu aveam eu o siglă atât de complexă. O folosesc în continuare foarte des și mă mândresc că este mult mai practică decât un teanc de cărți de vizită. Unde pui că mulți dintre interlocutorii mei au fost surprinși plăcut când m-au văzut realizând pe loc o carte de vizită. E ceva special pentru unele persoane să vadă ceva făcut pe loc, special pentru ei. Iar eu sunt mereu încântată să transform un banal schimb de contacte într-o legătură memorabilă.

Tu ce ștampile ți-ai făcut? Ce crezi că ai putea să faci cu această ștampilă electronică, mai bine zis, imprimantă mobilă? 🙂

Articol realizat în cadrul competiției Superblog.