Cum ar fi sa te trezesti dintr-o mica betie intr-o camera goala din care trebuie sa evadezi? Ohoo… dar cand descoperi ca o camera goala nu e niciodata goala?

Cam astfel pot descrie experienta de la RoomXcape. Camera poate fi lesne descrisa drept cea mai “wtf” camera pentru ca aparent nu ai de unde sa o apuci… insa, ulterior, descoperi o serie zdravana de puzzle-uri foarte bine gandite si pe care nu le-am mai intalnit in alte locuri.

Si cand te pregatesti pentru o astfel de experienta trebuie sa fii calm. De aceea, poate, ne-am nimerit toti imbracati in albastru. Toti fiind mai exact: Emil, Andreea si Morosanul.

Si uite-asa…noi cei mai blu’ bloggers am ajuns pe strada Daisoara, la numarul 4 (vreo 10 minute de mers pe jos de la Unirii) la RoomXcape. Ii gasiti si pe facebook, desigur.

Primul lucru pe care l-am observat a fost strada linistita si insorita pe care este pozitionat escape-ul. Am intrat intr-o curte care efectiv te imbia sa mai stai….ca tare bine era pe scaun la soare, iar gazdele au fost foarte prietenoase si interesante.

Camera cu pricina se numeste  “A Catching Game”. Dupa cum spuneam…in prima faza nu prea am stiut de unde sa o apuc, insa  odata descoperit primul pas nu a mai fost vreun mod de intoarcere. Ne-am invartit noi ce ne-am invartit, insa, intr-un mod surprinzator am reusit sa deschidem un lacat care ne-a ajutat sa ajungem la cheile finale ceva mai repede decat trebuia. Promit solemn ca nici o vraja nu a fost implicata in aceasta reusita. Cert este ca in minutul 44:48 secunde am evadat cu succes. Poate ca ieseam mai rapid daca nu ne uitam toti la cheile finale usor mirati…intrebandu-ne cum putem evada fara sa fi deschis toate lacatele. Ei….norocul nostru.

Si chiar m-a placut camera. A fost inteligent realizata, iar puzzle-urile…le-am adorat…si zau nu exagerez.
Ah da… spoiler sau nu…tot spun….efectele speciale sunt “just awsome”!

Ei, si daca jocul Fallout iti spune ceva (ooh si crede-ma ca merita jucat cel putin pentru poveste si muzica din joc), afla ca RoomXcape pregateste o camera bazata pe aceasta idee… Sincer abia astept sa o incerc…