Pretuiesc vacantele. Poate si pentru ca de fiecare data cand imi iau o vacanta sfarsesc prin a ajunge inapoi la serviciu la fel de obosita precum am plecat. Eh…asta e problema mea…vreau sa fac cat mai multe intr-un timp scurt. Sa vizitez, sa explorez, sa acumulez noi informatii si amintiri despre locuri diferite si deosebite…asta inseamna pentru mine o vacanta planificata eficient si neirosita. O vacanta perfecta.

Nici nu am conceput ideea de a merge in aceasta vacanta la Constanta si sa stau cu “burta la soare” toata ziua(desi poate ca de relaxare si odihna duc eu lipsa). Asa ca am spus ca daca tot am evadat din Bucuresti…hai sa Evadez in(nu din…ca as mai fi ramas acolo toata vara…he, he) Constanta…

Si uite asa am ajuns la The Escapers, un escape room aflat la doi pasi de Centrul Vechi al Constantei, pe Str. Aristide Karatzali, nr. 9, intr-o casa deosebita, cu o istorie de peste un secol ceea ce mi s-a parut foarte fain data fiind tematica primei camere deschise. Nu vreau sa dau spoilere, insa se mai pregateste o camera…cu tenta istorica.

Camera explorata : Codul lui Da Vinci. Echipa exploratorilor : Kung Furry. Membrii echipei :  Eu, Morosanu, Victor si Corina. Timpul evadarii: 42:23.

Cum a fost Codul lui Da Vinci? Sa spun de la bun inceput ca am fost o echipa mixta…doi incepatori si doi ceva mai avansati si astfel ne-am gandit ca ar fi interesant sa privim camera din doua puncte de vedere.

Iata parerea Corinei, aflata pentru prima data intr-un Escape Room:

“Camera Da Vinci este o camera perfecta pentru incepatori care incearca sa dea de cap sistemului, dar promite si destule batai de cap pentru marii amatori de escape rooms. Fiind la prima evadare dintr-un escape room, m-am invartit vreo doua minute prin camera, bulversata de cum roiau cei 2 “experimentati” în jurul meu dupa indicii, incercand sa-mi dau seama de unde sa incep si… OPA, oare obiectele alea sunt un indiciu? Ah, ia uite, o ecuatie, literele trebuie inlocuite cu cifre, dar de unde?

Camera te prinde imediat in mrejele ei iar atmosfera este amplificata de decor cu mobila vintage, recuzita inspirata si muzica ce creste adrenalina si te face sa simti ca timpul se scurge mai repede decat poti tu sa deslusesti misterele. Nimic din camera nu este inutil, fiecare lucru are un rol de jucat in evadare, totul are o ordine si nu risti sa pierzi timp pretios cu obiectul x care iti va fi util abia peste alti 4 pasi si doar combinat cu un indiciu de peste 3 pasi.

Noi ne-am scarpinat in cap de cateva ori, ne-am frustrat putin, ne-am bucurat ca niste copii la fiecare victorie – deci ne-am distrat teribil! O camera bine pusa la punct care s? iti puna creierul bine la treaba, dar fara sa fie atat de dificila incat sa te enerveze.”

Trebuie sa recunosc faptul ca prietena mea, Corina, a pus punctul pe I si as avea relativ putine lucruri de adaugat.

Mi-a placut mult echilibrul camerei. Decorul mi s-a parut bine ales, in special ilustratiile de pe pereti, puzzle-urile au fost frumos gandite.  Chiar m-am simtit relaxata rezolvand Codul lui Da Vinci si apoi super fericita ca am reusit sa iesim in timp util, chiar daca nu a fost sa fie vreun record(vi-l las voua sa-l doborati :p). Pe scurt camera mi-a placut prin simplitate si coerenta a pasilor parcursi si de aceea o recomand din plin tuturor.

Trebuie sa ii multumesc mult lui Andrei (gazda The Escapers) pentru amabilitate. M-am bucurat sa aflu ca accesibilitatea camerei este pentru o gama diversa de varste care se intid pana chiar la echipe de copii de vreo 12-14 ani care au reusit cu succes sa iasa din camera in timp util. Chiar sunt incantata ca tinerii sunt atrasi de astfel de jocuri care tin de gandire logica si imaginatie.

In alta ordine de idei…daca esti in Constanta si ai o dupa-amiaza libera in program(poate intre o balaceala si stat la o terasa), fa o plimbare la The Escapers. Cu siguranta te vei distra si cu putin succes vei evada…cel putin din cotidian.