“Intr-o perioada in care tortura si violenta erau practici adanc inradacinate in constiinta oamenilor, iar creaturile demonice si superstitiile erau parte a vietii de zi cu zi, procesul unei femei de rang nobil avea sa oripileze intreaga Europa si sa dea nastere celor mai negre inchipuiri ale mintii umane.”

Bine ai sosit in anul 1615 in perioada domniei lui Matia al doilea, fiul cel mic a lui Iancu de Hunedoara. Cu aceasta ocazie o vei cunoaste pe cea care se dorea a fi “the fairest of them all”. Poate ca ar fi fost o chestie interesanta sa o intalnesti pe mama vitrega a Albei ca zapada. Dar nu. Vei patrunde intr-un castel muuult mai captivant, al unei persoane reale… si cu totul si cu totul mai diabolica decat cea mentionate mai devreme.

Este vorba de contesa Elizabeth Bathory, devenita celebra pentru setea ei de frumusete. Devenita invidioasa pe frumusetea si tineretea fecioarelor ce serveau la curte, ea si-a creat un ritual de infrumusetare de-a dreptul morbid: imbaierea in sange de fecioara. A fost acuzata de uciderea a nu mai putin de 600 de tinere, iar odata intrata in castel… eh… am avut 60 de minute la dispozitie sa evadez.

Nu trebuie sa ratezi camera THE SECRET OF BLOOD de la The Cage

In general am tendinta sa nu prea ma aventurez in camere prea sangeroase. Un motiv este acela ca nu imi plac filmele horror. Cu toate astea, ador povestile istorice si orice are legatura cu trecutul ma fascineaza intr-un mod magnetic.

De cum am pasit in camera The Secret of Blood, m-am simtit inconjurata de o atmosfera misterioasa. Puzzle-urile sunt intuitive, stimuleaza inventivitatea si ganditul “in afara cutiei”. Am apreciat mult faptul ca majoritatea mecanismelor de joc sunt DIY, iar acest lucru creste valoarea camerei in ochii mei. Atunci cand se simte creativitatea celui care a gandit camera, poti sa spui cu mana pe inima ca aceasta este o camera facuta cu cap. 

Decorul mi-a placut in mod special. Intrarea este de-a dreptul deosebita, dupa cum se poate lesne observa si in imagine. Ce este dicolo de usi, insa, poti descoperi doar facandu-le o vizita de o ora celor de la The Cage. Sunt sigura ca nu vei pleca dezamagit de acolo… Poate doar daca sa spunem ca nu reusesti sa evadezi la timp. Cu toate acestea, insa, este pur si simplu o camera de savurat.

Misterul este la el acasa, iar suspansul te poarta prin toate joculetele de gandire presarate cu indicii pentru orice gen de jucator astfel incat jocul sa fie unul de echipa. Pentru ca, desi cred ca stiai, o echipa echilibrata de jucatori este una care evadeaza cu succes.

Noi am fost in echipa de 4 si ne-am numit Internet explorers. Am reusit sa evadam in 56 de minute, insa recordul este de 33. Ce-i drept, am avut un inceput destul de lent, insa am reusit sa ne redresam pe parcurs si sa iesim gloriosi inainte de bataia gongului. Desi este plasata cu o dificultate de 9/10, camera mi s-a parut accesibila. Cu putina imaginatie si atentie se poate tansforma intr-o camera “floare la ureche”. Au mai scris despre aceasta aventura: Emil, Daniela si Doru.

Pe scurt:

Camera The Secret of Blood este una in care sigur nu te plictisesti, o camera de evadare deosebit conceputa si palpitant de rezolvat, presarata cu mistere si jocuri care te fac sa gandesti in afara cutiei. Este genul acela de camera de care nu te saturi, iar la final iti vine sa spui ca mai vrei. Este inspirata dintr-o poveste… istorica, documentata ca atare si te poarta cu succes in epoca din care a fost inspirata.

Este o camera de evadare de neratat

Pot afla mai multe la ei pe Facebook și pe site. Sau ii poti gasi la numarul de telefon 0756 121 293, la adresa de email thecage@gmail.com, ori direct la adresa: Dr Staicovici nr 7.