Epilatul face parte din viata oricui…pentru ca, nu ai ce sa-i faci, parul creste.

Prin urmare m-am gandit sa iti fac un scurt ghid despre epilare,sau mai degraba un soi de stiai ca…pentru informare.

Hai sa o luam cu inceputul… cu termeni de dictionar.

Parul creste in 3 faze:
Anagena – Cand firul de par creste nestingherit

Catagena – Cand firul de par se afla intr-un moment de tranzitie si incepe sa se degradeze

Telogena – Cand firul de par cade si este inlocuit de un nou fir de par.

Toata povestea asta dureaza vreo 150 de zile…insa ciclul fiecarui fir de par este…fireste diferit….asa ca nu te poti trezi fara pic de par nedorit peste noapte….desi zau ar fi un vis grozav.

Ehee… Femeile de toate varstele folosesc epilatul prin diverse metode pentru picioare, axile, fata si alte zone pentru a se simti fine si delicate. Barbatii prefera epilarea pe piept si spate… Ce-i drept…nu prea inteleg partea cu epilatul pieptului….parul de pe piept mi se pare masculin si atragator (cand este in limite umane). Ce-i drept, chiar daca multi nu recunosc, 95 % dintre barbati se epileaza. Cat despre cat se epileaza batrbatii si femeile…ei bine…. femeile epileaza de 18 ori mai mult spatiu decat barbatii.

Indiferent de metodele pe care le folosesti pentru epilare, sunt sigura ca te-ai intrebat daca exista o metoda mai eficienta pentru tine.

Epilatul cu lama este rapid si poate fi utilizat acasa…ca parte din activitatea de infrumusetare zilnica. De asemenea, epilatul cu lama este foarte ieftin. Cu toate acestea, lama poate provoca taieturi si iritatii si poate inflama firul de par.


Epilatul cu ceara
rezista 1-2 saptamani fata de epilatul cu lama care rezista 1-3 zile. Pilelea devine mai matasoasa, iar in timp firul de par se poate subtia. Ce-i drept….trebuie sa ai ceva curaj pentru a te epila cu succes…

Epilatul definitiv prin laser este ceva mai costisitor, insa pe termen lung este destul de eficient.

epilare

Nu voi intra prea mult in detalii pentru ca vreau sa iti impartasesc cateva lucrui pe care nu stiu daca le stiai sau le constientizai despre epilat si par.

Timpul inseamna bani, iar epilatul cu lama….desi este rapid pe moment….s-a dovedit un mare cheltuitor pe termen lung.

O femeie se epileaza in medie de 10-12 ori pe luna…asta inseamna ca intr-o viata, ea se va epila de aproape 8000 de ori. Cate creme anti iritatii, hidratante, depilatoare, folosesti? Nu vreau sa ma gadesc la pretul lor. Si daca ne gandim putin… un om consuma vreo… 50 000 de litri de apa pe an numai pentru activitatea numita epilat…nu e mult caci 52% din femeile care se epileaza lasa apa sa curga pe tot parcursul sesiunii de epilare… si daca pierdem cel putin 10 minute de fiecare data cand ne epilam…of, calcule! Altfel nici nu iti mai spun de cati plasturi ai nevoie atunci cand realizezi ca jocul cu lama de ras nu e asa amuzant.

Pe scurt….pe termen lung epilatul cu lama nu este foarte eficient si nu ar strica sa te gandesti bine ce optiune de epilare alegi.

Si daca cifrele ti se par interesante, afla ca o femeie petrece in medie 21 de zile din viata epilandu-se, foloseste vreo 120 de litri de crema depilatoare intr-o viata….suficienta pentru a umple 2 cazi de baie. O femeie are tendinta de a se epila timp de mai bine de 50 de ani din viata sa.

Si zau nu ma gandisem pana acum, insa are sens. Parul de la axila a fost ascuns pana prin anii 1915…cand rochiile fara maneci au devenit populare. Dupa aceea…a inceput isteria epilarii…si iata ca imi trece acum prin minte faptul ca in anii ’70 era la moda parul de la axila…si acum revine in forta…asa…natural.

Stiai ca avem la fel de mult par pe corp precum un cimpanzeu? Evident, lungimea si distributia difera foarte mult. Parul uman ar putea sa creasca peste 11 metri daca ar fi lasat sa creasca… Noroc cu faza Telogena…despre care povesteam la inceput… ca il mai regenereaza…

Ehee… Nu eu decid pentru tine metoda de epilare potrivita pentru copul tau. Nu astazi cel putin. Azi m-am gandit doar ca ar fi interesant si cel putin amuzant sa deschidem un Hair Files…plin de nestiute si negandite.

Acest articol a fost redactat pentru Superblog 2015.