Daca vei cauta cuvantul “stampila” pe Google vei vedea pe multe site-uri ca stampila nu mai este obligatorie pentru unele firme si PFA-uri. Daca pentru unii dintre noi asta inseamna o grija in minus atunci cand trebuie sa ne ocupam de acte si birocratie, pentru intreaga industrie a stampilelor unii spun ca este o problema si ca stampila devine istorie.

Ceea ce vreau sa spun este ca o stampila, chiar daca nu mai este necesara in scop juridic( sa spunem) nu trebuie neaparat sa moara. Si motive vor exista intodeauna sa iti faci o stampila exact cum vrei tu. Iata…. Doru are stampile cu Like si Dislike. Ii sunt foarte utile atunci cand face o oferta unui client…iar clientul…amuzat de idee va fi poate mai tentat sa dea Like.

Anul acesta stampla trece printr-un moment de cotitura.

Dar cum ar putea disparea stampila dupa o istorie atat de fascinanta?

Stampilele de cauciuc dateaza dn jurul anului 1844, insa povestea merge mult in urma… Cauciucul a fost descoperit de lumea civlizata in 1736. Undeva in America de Sud, bastinasii jucau un soi de joc cu o minge dintr-o substanta lipicioasa si maleabila. Ar putea fi o sugestie ca in Brazilia s-a nascut footballul…he he…insa povestea noastra este despre stampile…deci sa ne intoarcem la ele. Coboram mult mai jos pe filele istoriei… pana in secolul XIII cand monarhii si capetele incoronate au inceput sa foloseasca sigiliile in ceara pentru a marca documete importante. Ulterior, aristocratii, boierii si bresele importante, precum cele ale macelarilor, au inceput si ei sa le utilizeze. Insa istoria merge mult, mult in urma…intrucat au fost gasite sigilii vechi de la primele civilizatii din zona Mesopotamiei pana in Valea Indusului.

Si daca ne gandim… omul a simtit intotdeauna necesitatea sa isi personalizeze documentele si mediul inconjurator. De la pictura din pesteri si pana la selfie-urile de astazi… he he…

20151012_205015Asadar…Meet Purple! Meet Me!

Ea este stampila mea Colop violet. Mi-am ales-o in momentul in care am facut un PFA. I-am ales tus tot violet….ca sa fie in ton. Mi se pare o stampila cu personalitate. Si am folosit-o cu drag de fiecare data cand am avut nevoie. Ce-i drept, de ceva vreme nu mai am nevoie sa o folosesc, insa imi este atat de draga incat ma gandesc ca as putea sa o repersonalizez schimbandu-i cauciucul. As putea sa ii pun blogul meu…sau un desen frumos de decorat diverse…sau un mesaj dragut pe care sa il las de cate ori simt nevoia. Si crede-ma ca simt nevoia uneori sa zic “Challenge Accepted!” Ohoo. Char si acum as stampila acest mesaj. Dar cred ca o idee si mai draguta ar fi o stampila mov cu portretul meu. Asadar, ajung la concluzia ca stampila pe care mi-am ales-o acum multa vreme am ales-o gandindu-ma la ce vreau de la o stampila…cumva am empatizat cu ea si m-am regasit in energia transmisa de ea. Si ce-i drept, intotdeauna m-am simtit mult mai importanta atunci cand am scos stampila din geanta.

Poate ca sunt o persoana mai clasica….insa imi ador stampila aceasta…asa simpla cum e ea. Imi da incredere asa simpla cum e…si sunt innebunita dupa nuanta de violet a carcasei. Ma face sa ma simt bine.

Colop are o multime de optiuni pentru oricine cand vine vorba de personalizarea unei stampile. De la formate standard pentru “Carti de vizita instant” la coduri QR, datiere si felicitari de nunta, Colop ofera o gama larga de stampile in toate formele si culorile.

Stiu ca poate este o informatie expirata cumva, insa stiai ca firmele nu sunt deloc obligate sa aiba stampila de o anume forma sau culoare? Asadar de ce sa nu iti faci o stampila triunghiulara cu tus verde? Sau multicolor…Am vazut ca se pot pune mai multe culori pe o tusiera….Nu suna palpitant? O stampila  nu trebuie sa o faci numai pentru ca te obliga, sa zicem, legea… ci pentru ca iti este utila si cu ajutorul ei poti iesi in evidenta. Si cred ca o stampila este  mai ieftina decat 100 de flyere…

Hai sa reinventam stampila. Hai sa ne distram personalizand ceva ce este realmente util.

 

Acest articol a fost redactat pentru Superblog 2015.