Multi spun ca nu e mare lucru sa fii blogger. Defapt multi viteji se-arata la portile blogosferei, insa putini reusesc sa ramana activi ani si ani de-a randul. Creditul in online se castiga, se munceste. Si cine nu rezista, mai bine sta in banca lui.

Munca la un blog este ca si la o prima casa care pentru a o face locuibila trebuie sa investesti timp, energie si, de ce nu, bani. Acum nu spun ca daca vrei sa ai succes in blogging trebuie sa bagi bani, insa dupa un timp, pentru a evolua, nu ar strica mici imbunatatiri. Hmm….ca un credit de nevoi personale as spune.

Eh… cred ca deja divaghez…asadar:

10 lucruri de facut pentru a-ti creste creditul in blogging.

 

  1. Fii serios. Si o spun la modul cel mai serios. Nimic nu se compara cu un blogger care face ce spune / promite, iar clientii apreciaza aceasta rara calitate la un blogger. Daca ai promis un articol in seara X, il postezi in seara X.
  2. Fa-ti timp sa scrii la timp articolele. Degeaba ai acreditari pe nu stiu unde daca scrii despre eveniment peste 3 luni. In plus, cititorii vor fi mai interesati despre subiect exact atunci cand se produce, degeaba apare in google dupa 3 luni…ca nu il va mai cauta nimeni.
  3. Implica-te in diverse evenimente, conferinte, concursuri de blogging…asta te va face cunoscut in breasla. Iar daca tocmai acum iti faci blog, hai la Superblog-ul din toamna. Si nu, nu trebuie sa faci doar act de prezenta… ci e un motiv bun sa cunosti oameni noi, oameni care iti impartasesc pasiunea pentru blogging.
  4. Fii activ pe Social Media. Fie ca e Facebook, Twitter sau toateBlogurile….Pinterest, Instagram, Youtube… toate te vor ajuta sa fii vizibil daca le creezi continut de calitate.
  5. Si daca tot vorbim de continut, articolele trebuie sa aiba continut de calitate, sa fie bine documentate, sa trateze teme inedite si inspirate.
  6. Incearca sa iti fidelizezi cititorii prin promtitudinea raspunsului la comentarii si umanizarea materialelor. Oamenii reactioneaza la articole scrise de oameni, nu parca scoase din masina de comunicare de presa.
  7. Blogul este un mediu de opinie, asa ca ai acest drept de a-ti manifesta opinia pe diverse teme…documentate desigur. Cu toate astea, incearca sa nu fii critic intr-un mod extrem… poate chiar prea negativ. Acest lucru poate indeparta cititorii. Fii echilibrat…una cald, una rece.
  8. Fii atent la ce si cum scrii. Greselile de scriere (fie ca este vorba de banale typo-uri, mici dezacorduri sau alte greseli mai grave) sunt taxate drastic de catre cititori, iar creditul blogosferic se va duce pe apa sambetei.
  9. Daca tot mergi la diverse conferinte despre blogging si nu numai, ciuleste putin urechile la discutiile despre blogging si studiaza problemele. Informatiile de acolo te pot ajuta mult la optimizarea blogului, la acelerea cuvintelor cheie si la viziblitatea in online.
  10. Scrie intotdeauna despre ce stii si cunosti, iar daca vreodata vrei sa scrii pe o tema despre care nu stii foarte multe, studiaza problema si verifica din mai multe surse. Cuvinte goale poate sa scrie oricine, iar dupa 3 luni sa se plictiseasca. Ramai “true to yourself” si ofera o farama de optimism in orice scrii.

Concluzie

Asadar, oricat de greu ar fi sa fii blogger, fii determinat. Chiar si bloggerii de top s-au lovit de “gica contra”, asa ca nu pune la suflet comentariile rautacioase si fa-ti treaba cat mai bine.

Reputatia buna se castiga destul de greu, si poate sa se schimbe destul de usor in rau, insa cu ceva determinare si ambitie oricine poate sa treaca de primul an de blogging. Eu am trecut deja de al 8-ulea. Tu?

Material scris pentru Spring SuperBlog 2016.