Am realizat de ceva vreme ca bloggerul roman nu mai are cand si cu ce ocazie sa petreaca.

Nici Roblogfest nu se mai organizeaza de prin 2012, iar ZBB(ziua bloggerului bustean) a fost cea mai proasta incercare de aniversare a bloggerilor din istoria blogosferei. Blog’n’roll e o ocazie tot mai rara de intrunire, iar conferintele de blogging sunt cam elitiste.
Blogmeet-urile se practica, insa de multe ori raman niste simple iesiri la bere intre cativa bloggeri care se cunosc intre ei si sunt prieteni….nu ca ar fi ceva rau in asta, insa se organizeaza la o scara cam mica.

Si ce ne-a mai ramas? Ei bine, a ramas Superblogul… care creste intr-un an cat altii’n zece…si uite asa nici acum nu-mi vine a crede ca sarbatoreste a 10-a editie.

Si se spune ca atunci cand ceva devine traditie, urmatorul pas este sa devina si sarbatoare. Si cu ocazia acestei sarbatori ma gandesc ca ar fi frumos ca bloggerii sa scrie un articol despre bloggerii parteneri sau partenerii media care si-au castigat simpatia in cadrul concursului. Sincer…eu as extinde aceasta idee ca de la bloggeri la alti bloggeri. De-a lungul anilor am obisnuit sa scriu articole in care multumesc anumitor bloggeri ca exista si ma inspira. Si uneori nu era neoie neaparat sa scriu chiar despre bloggeri, ci sa multumesc unui om fain ca mi-a inseninat ziua. Si acesta este clar un motiv de sarbatoare.

La nivel international exista cateva zile ale blogosferei…cumva…

Blog Action Day este un eveniment anual tinut pe 15 sau pe 16 octombrie in care bloggerii din intreaga lume sunt provocati sa scrie toti pe o aceeasi tema. Evenimentul dateaza din 2007, iar in 2009 a avut ca participant chiar si blogul Casei Albe. Iata temele propuse pana acum: 2007 – Mediul inconjurator, 2008 – Problema saraciei, 2009 – Problemele schimbarii climei, 2010 – Apa, 2011 – Mancare, 2012 – Puterea unei comunitati, 2013 – Drepturile omului, 2014 – Problema inegalitatii. Am fost placut surprinsa sa descopar ca printre participantii din editia 2014 sa gasesc 10 bloggeri romani dintre care Robintel – castigatorul editiei Superblog 2011 si blidaru.net – participant in editiile Superblog 2012 si 2013. Si uite ca o astfel de initiativa mi se pare chiar interesanta si chiar as vrea sa te intreb daca ai participat sau macar ti-am starnit interesul sa o faci?

Un alt eveniment este World Bloggers Day care s-a tinut pana in 2012 pe data de 2 mai in mai multe state ale lumii. Cea mai recenta mentiune a sa a fost pe facebook-ul evenimentului in 2 mai 2013 in care se anunta prezenta in Filipine. Si totusi…nu am gasit foarte multe informatii si ma gandesc ca suna foarte fain in data de 2 mai…pt ca la noi este si Ziua Tineretului, iar pe 3 mai urmeaza Ziua Presei…cumva vad totul legandu-se frumos. Unde pui ca ar putea fi unita si cu 1 mai…o zi libera foarte importanta pentru bloggeri…pentru ca…”mici” :D.

Prin urmare as vota ca Ziua Partenerului Superblog sa fie pe 2 mai, ziua in care lumea sarbatoreste bloggerii, o zi in care scrii despre bloggerii carora vrei sa le multumesti sau pe care ii admiri.

Promit solemn ca imi pun de pe acuma in calendar ca in aceasta data sa postez un astfel de articol si undeva, in sinea mea, sper ca in acea zi sa gasesc si eu un tag cu numele meu.

Cat despre “Party-Bumti-Bumti!” ei bine, cred ca cele doua weekend-uri speciale din an, respectiv Galele Superblog, sunt de ajuns ca si momente de sarbatorire a superbloggerlor mici si mari, bloggerilor parteneri si partenerilor media.

Si cu asta am incalecat pe-o sa
Si v-am spus povestea asa
S-am suit pe o roata
Si am spus-o pe toata
Si incalecai p-o lingura scurta,
Sa traiasca cine asculta.
Si mai incalecai p-un fus,
Sa traiasca si cine a spus

Acest articol a fost scris pentru Spring Superblog.