Imagineaza-ti posibilitatea de a avea un club intr-o cladire fara a deranja pe cineva din jur… Imagineaza-ti un club silentios unde doar clientii aud muzica… Este o inovatie IT pe care imi doresc sa ti-o prezint, o inovatie care te va provoaca si iti va stimuleaza curiozitatea.

Suntem in era poluarii fonice si a luptei impotriva acesteia. Reducerea poluarii fonice este importanta, iar acest gadget vine in intampinarea acestei nevoi.

Imagineaza-ti ca intri intr-un club, primesti o pereche de casti wireless sau o folosesti chiar pe a ta  si te conectezi la muzica din club printr-o simpla atingere a castilor.  Fie inca de la intrare, fie chiar in club, castile se conecteaza la muzica pe care o asculta alta persoana cu un simplu gest atunci cand dai noroc cu cineva… intre casti.

Viitorul exista. Este aici si este posibil folosind tehnologii existente.

Tehnologia NFC face posibila conexiunea, iar wireless-ul sau bluetooth-ul face ca toata distractia sa aiba loc. Toata ideea acestui gadget se invarte in jurul conectivitatii castilor la mai multe aparate simultan,in comparatie cu conectarea la un singur telefon…un soi de interconectivitate.

Iti poti imagina posibilitatiile sociale ale acestui gadget? Ai putea sa strangi o multime de oameni intr-un club sub bagheta fermecata a propului tau playlist.

Dar, hai sa ne gandim si la alte utilizari nu la fel de petrecarete, niste domenii realmente folositoare. Am putea sa intalnim aceste casti in muzee, inlocuind astfel codurile QR cu NFC. Sunt muzee care deja folosesc diverse tehologii asemanatoare si cu siguranta ar fi deschise la astfel de update-uri. Dar ne-am putea imagina folosirea castilor si in unele clase, la scoala, ca avad diverse aplicatii care permit traducerea instantanee a vocii in diverse limbi pentru studentii straini. Persoanele fara vedere ar putea sa obtina o cartografie completa a lucrurilor din jurul lor prin taguri NFC, iar astfel pot sa observe ce este in jurul lor cu ajutorul bastonului care identifica obiectele la atingere si le da un nume. Bastonul transmite apoi informatia in casca utilizatorului.

Desigur, un astfel de gadget ar fi intr-adevar util, insa pana ajunge el in vreun magazin online, ma voi uita la oferte de SSD Intel sau oferte de HDD ca numai azi nu e maine si vreau sa ii fac iubitului meu un cadou inedit de ziua lui. Ce-i drept…nu ar fi rau sa ma uit si dupa niste casti wireless pe care si le dorea…

Acest articol a fost scris pentru Spring Superblog 2015.