Nu stiu cati dintre voi, cititorii mei, ati facut sau doriti sa faceti voluntariat intr-un ONG. E o lume interesanta de experimentat si in zilele noastre se promoveaza tot mai mult.

Au trecut 21 de ani de la caderea comunismului. De ce ma leg de acest aspect? Pentru ca multi oameni au ramas cu sechele de la “voluntarismul” fortat al comunismului. Fie ca mergeai la cules de porumb sau la fluturat steaguri in fata marelui conducator, fiecare cetatean avea ceva de organizat si facut sub numele de munca patriotica.

Astazi, din fericire, nu ne mai forteaza nimeni sa fim voluntari. Pentru multi dintre cei care se ofera voluntari, aceasta activitate constituie o acumulare de experiente si contribuie la multumirea de sine.

Dupa cum va spuneam, sunt multe organizatii care promoveaza voluntariatul. Unele au reusit sa organizeze mari mase de oameni pentru a realiza proiecte de amploare, precum Let’do it Romania!.

Astazi va voi prezenta un proiect pe care l-am descoperit zilele acestea si este realizat de o echipa de tineri sub egida Beyond Youth Potential. Proiectul se numeste “Fun Eco” si isi propune sa  constientizeze oamenii cu privire la ecologie si la mentinerea unui mediu curat. De asemenea, ei doresc sa stranga voluntari alaturi de care sa contribuie la curatarea Bucurestiului. Inscrieri se fac la http://fcrp.ro/funeco/ . Mie mi s-a parut ok proiectul. Sper sa isi indeplineasca scopurile si sa stranga multi voluntari.

Organizatorii au realizat si un filmulet.