Inima a incetat sa mai bata si nu a fost vreo problema de dragoste. Creierul a refuzat sa-si mai electrocuteze neuronii si nu ca urmare a unei intrebari de la “Vrei sa fii miliardar?”.

Daca ai fi in Egipt, o mumie este o solutie interesanta… si unde pui ca te poti alege cu o multime de cadouri pentru tine, in viata de dupa moarte. Daca ai fi in Orientul mijlociu… eh… un fleac… doar ti s-a separat sufletul de trup. Galii si celtii credeau in reincarnare si chiar erau convinsi ca sufletele isi petrec timpul aprofundand lectiile invatate in propriile lor vieti in a?teaptarea unei vieti urmatoare in care sa invete lucruri noi. La nordici ajungeai bine doar daca mureai eroic… ceea nu este cazul nostru de fata. La greci nu puteai sa mori decat daca aveai asupra ta cateva monede pentru a-l plati pe Charon sa te treaca peste raul Styx, in lumea celor nevii. Slavii antici credeau ca lumea lor era un copac urias, crengile reprezentand Paradisul, lumea zeilor, iar radacinile erau lumea mortilor. Interesanta, zau, analogia, dar zau… mortii nu aveau nici o sansa la Paradis? Aztecii considerau ca mortii sunt cereri facute de zei. Noi, dacii, ne credeam nemuritori… radeam in fata mortii. Musulmanii cred ca moartea vine ca o amorteala (“sakra”), pe care nu o poti invinge. Asa o fi, dar cum de sunt atat de multe exemple in care oamenii au sfidat moartea?

Se spune ca orice inceput are si un sfarsit, ca orice om se naste, traieste si moare. Suntem sortiti mortii inca de la primul tipat. Moartea este sfarsitul unei aventuri… Ne-am nascut, am invatat sa traim, dar nu invatam niciodata sa murim. Eh. La naiba.

Nu era mai bine sa invatam cum sa nu murim din ignoranta? Ce daca erai in vacanta in alta tara si aveai o problema a urgenta? Dar daca te baga in spital o boala grava precum cancerul? Sau daca un transplant de organe era iminent?

Da. Marea problema a fost intotdeauna plata serviciilor e. Dura situatie, nu? Doar n-o sa iti vinzi casa pentru o astfel de interventie. Evident sunt si astfel de cazuri. Dar mai spune o vorba ca “nu mor caii cand vor cainii”. Alta vorba mai spune ca “e bine sa pui bani in zile albe pentru zile negre”. Nu. Nu vreau sa spun despre inmormantare, ci  despre o mica investitie care te ajuta sa ai grija de tine oriunde te prinde primejdia.

Ma refer la o asigurare de sanatate internationala. Ce se intampla daca ai o asigurare a privata? Pai in primul rand ai sanse mari sa nu mai mori inainte de termen. In cel de-al doilea rand, devii mai responsabil cu sanatatea ta si iti creezi deprinderea de a merge mai des la (nu doar cand este prea tarziu). Faptul ca ai o asigurare de sanatate te poate face sa ai mai multa incredere in sistemul . Statisticile spun ca multi oameni mor din ignoranta. Si de ce? Pentru ca multora le e teama de nota de plata. Cu o asigurare a poti sa pleci linistit oriunde. Si daca “doamna cu coasa” iti bate la usa, ii vei arata polita de asigurare si probabil se va gandi inca o data daca va pleca singura sau veti merge impreuna ca doi prieteni vechi catre locuri pasnice si pline de verdeata.

Pe scurt, ce ofera o asigurare privata de sanatate cu acoperire internationala de tip help service (MHS)? Pe langa avantajul acoperirii internationale, poti beneficia de urmatoarele beneficii:

 • Planuri de asigurare 100% adaptate nevoilor
 • Acoperire internationala, ingrijire a privata la cele mai bune centre e din lume
 • Centru de urgenta si asistenta disponibil 24/7
 • Preturi accesibile pentru o gama variata de varste
 • Rapiditate si eficienta in gestionarea dosarelor de dauna
 • Rezolvarea in timp real a cazurilor de urgenta
 • Limita de acoperire a politei: 2,5 milioane €
 • 100% acoperire pentru spitalizare si servicii ambulatoriu, inclusiv cheltuieli cu operatiile
 • 100% acoperire pentru servicii de ambulanta
 • 100% acoperire pentru tratamentul cancerului
 • Beneficii pentru transplant de pana la 250.000 €
 • Conditii cronice
 • Ingrijire maternitate
 • Consulatii cu un spet
 • Tratament ambulatoriu
 • Evacuare aeriana

Daca decizi sa iti faci un  plan de asigurare de sanatate internationala ai putea apela la spetii de la MediHelp International care cu siguranta vor gasi cea mai buna solutie atat pentru nevoile tale, cat si pentru buzunarul tau. De ce sa mori cand ai de ales?

Acest articol a fost redactat pentru Superblog 2014.