Seara trecuta a fost una foarte ciudata…

Din primele minute in care am atipit am pasit in lumea viselor si puteam zbura. Planam usor deasupra a ceea ce va fi candva Parcul Moghioros. Ahh, ce dorinta apriga am sa se deschida anul acesta! Si zburam, zburam…mai ceva ca David Hasselhoff in Hooked on a feeling…si nimic nu parea sa imi para anormal.

Dar, in jurul orei 1 m-am trezit subit. Copilul de deasupra scapase din nou cutia cu cele 50 de bile de plastic. Da… e ceva frecvent sa ma trezesc datorita vecinutei mele de 2 ani care se joaca tare zgomotos atat ziua cat si noaptea…Zau nu stiu de unde are atata energie si nesomn…

Cu un zambet inconstient pe fata am incercat sa pasesc din nou in acel vis…dar, nu a fost sa fie. No more flying…just dreaming…again…

Urmatorul meu vis m-a dus in ceea ce ar putea deveni viitorul meu…sau poate nu…a fost doar un vis… dar ceva ce nu mi-as fi imaginat niciodata.

Se facea ca eram intr-un apartament in zona pietii Alba Iulia, iar o fata Irina ma intreba despre targetul nostru pentru acea luna.

“-Dar nu am spus?” In saptamana aceea tinusem ca de obicei sedinta de colectiv a zonei.

Si acum imi amintesc clar, eram antreprenoare. Visul mi-a dezvaluit o alta eu, una mai curajoasa, mai intreprinzatoare, mai determinata de a-si face propriul drum in viata. Si acum ma intreb cum am putut sa imi creionez un alt eu atat de diferit si atat de detaliat. Era ca si cum mi-as fi scris secretul afacerii mele.

Povesteam ca asa cum am facut in viata de zi cu zi, la fel am procedat si in afaceri. Riscul de a esua l-am divizat in mai multe parti pentru a-l diminua si a fi sigura de reusita.

Am reusit sa imbin mai multe ramuri din domeniul financiar bancar: consultanta bancara cu cea in asigurari si implicit cea in vanzari de diverse produse.

Drumul meu pana in acel punct nu a fost usor dar, asa cum sunt eu minutioasa, am planificat fiecare pas care trebuia realizat. Incepand cu analiza locatiilor in care sa imi amplasez puncte de lucru pana la suma de bani pe care am decis sa o investesc in publicitate.

In lipsa unei idei proprii m-am gandit la o alternativa mai profitabila fata de a baga banii la banca sau a-i pune “la saltea”. Am ales sa obtin o franciza. Avantajul acesteia, fata de o idee proprie, este garantia ca functioneaza si know-how-ul din partea francizorului. Nu am parcurs acest pas decat in urma studiului detaliat al pietei pe care se aflau acestia si in urma studiului profitabilitatii afacerii. Chiar daca francizorul mentioneaza ca poti recupera banii in 2 luni de la realizarea investitiei, nu m-as fi putut baza doar pe vorbe. Cifrele vorbesc. Abia in momentul in care vezi profitul, vezi in ce durata a fost realizat si observi ca se mentine in timp pe o piata pe care vei avea cerere, poti porni in acest drum personal fara nici o grija. Ti-ai facut temele.

Dar nu toate firmele care obtin sau nu francize functioneaza. Indiferent daca vorbim despre o firma bazata pe o idee proprie sau o franciza, factorul cel mai important este administratorul.

Astfel am descoperit care sunt punctele mele tari si unde pot sa fortez mana, am descoperit ce trebuie sa schimb la mine si cu ce trebuie sa ma imbunatatesc pentru a avea succes in activitatea mea.

In visul meu, darzenia si puterea mea de a lupta pentru persoanele care ma inconjurau m-au facut sa am parte de un succes care s-a intins din Bucuresti pana in Sibiu. Sunt sigura ca nu as fi reusit pe cont propriu dar, iubitul meu m-a ajutat in fiecare moment si experienta sa in vanzari a dat culoare activitatii noilor mei angajati.

Esecurile mele din trecut mi-au stat drept povete si tristetea mea s-a transformat intr-o pofta de viata si de munca cum nu mai experimentasem pana in acel moment.

Un vis. Acesta a fost tot ce am avut nevoie. Un tel spre care sa ma indrept si la care sa visez cu ochii deschisi.

Am luat un credit de nevoi personale si unul pentru prima casa, lucru care era de neconceput pentru mine, dar a fost necesar pentru a incepe sa imi deschid ochii, pentru a intelege ca prin activitatea mea le voi da speranta persoanelor care ma inconjoara si care le intalnesc.

Am oferit ajutor celor pe care i-am intalnit. Oriunde, oricand, oricum. Tin si acum minte cum am reusit sa realizez un dosar de credit in Prahova la sauna. Mi-au trebuit doua pachete de servetele ca sa mentin hartiile uscate.

Multe persoane uita ca munca lor de consultanti nu se opreste dupa ce “clientul” a semnat. El a semnat pentru ca a avut incredere in tine si tu trebuie sa ii oferi servicii suplimentare, acea servisare, mentinere a legaturii cu clientul.

Am pornit cu pasi mici in aceasta lume partial noua pentru mine. Mi-am stabilit intial un obiectiv modest, realizarea unei cifre de afaceri de 20000 de euro in primul an. Am depasit pas cu pas pragurile pe care mi le-am impus si mi-am demonstrat ca sunt mai puternica decat puteam sa imi imaginez. Banii nu inseamna totul cand creezi ceva nou. In special in afaceri, cea mai importanta este activitatea: pe cine ajuta, cum ajuta si persoanele care isi pot sustine familii datorita puterii tale de a risca economiile.

Cred ca as fi o sefa buna. Cel putin, asa eram in vis. Aveam posibilitatea de a empatiza cu cei care ma inconjurau dar, in acelasi timp, stiam cum sa fiu serioasa cand discutam afaceri si ma puteam concentra asupra problemelor pentru a gasi cele mai bune solutii.

In visul meu am reusit! Am realizat o afacere profitabila si m-am diferentiat de alte persoane prin servisarea care le-am oferit-o clientilor mei, atat din partea mea cat si din partea companiei, nu doar pana la sfarsitul contractului, dar si dupa achitarea creditelor realizate.

Am atras clientii prin social networking dar si prin publicitate agresiva. Am stiut unde sa fiu, unde sa merg si unde sa pun mesajele mele publicitare pentru a capta atentia. Reusisem sa raman in memoria lor ca acea doamna superba care i-a ajutat sa isi indeplineasca dorintele de-o viata.

A fost un vis diferit. Un vis cu totul altfel fata de cum ma imaginam eu dar, de indata ce m-am trezit, m-am gandit…ce mi-ar oferi o franciza, cum ar fi AVBS Credit de exemplu….

In teorie, ar trebui sa imi ofere tot know-how-ul : ideea afacerii, cum functioneaza, ce trebuie sa faca fiecare angajat in cadrul companiei, sa imi ofere materiale publicitare pentru locatiile care le achizitionez in acest scop si sa imi ofere consultanta gratuita in afacerea mea pe tot parcursul ei. Am spus CONSULTANTA, nu INDICATII. Indicatii poate sa iti dea oricine fara a studia situatia din punctul tau de vedere. Acesta ar trebui sa fie minimul oferit. Suplimentar ar trebui sa imi ofere traininguri pentru persoanele angajate (in special pe vanzari) dar si un minim de personal in prima locatie care sa imi ofere sprijinul tehnic necesar de a intra instant in actiune.

Si totusi visul acesta mi-a schimbat perspectiva despre mine si poate chiar a reusit sa ma faca sa risc ceva mai mult in viata. Cine stie… poate ca voi descoperi candva ca ma voi descurca excelent in postura de business woman. Si cu cat citesc mai mult despre franciza AVBS, incep sa cred ca e chiar o oportunitate interesanta si fezabila.

 

Acest articol a fost scris pentru Spring Superblog 2015.

AVBS Credit ofera si un simulator de credit utilizabil pe smartphone-urile Android sau iOS. Descarcarea aplicatiei este GRATUITA si utilizabila prin codul unic 1234.