Cel mai frumos lucru de facut atunci cand merg la mare, cel putin din punctul meu de vedere, este sa privesc rasaritul de pe plaja. Si da, este o provocare pentru ca, in tmpul verii, un rasarit de soare are loc in jurul orei 5:30.

Intotdeauna am considerat ca litoralul romanesc este cel mai frumos

Desi am vizitat si alte locuri, tot mai mult am apreciat sa ma scald in ape romanesti. Pentru mine, o vacanta la mare inseamna si explorare…si relaxare. Nu pot merge la mare fara sa vizitez vreun muzeu, vreo expozitie, insa imi place si sa stau sub umbrela cu laptopul sau tableta, scriind articole sau documentand diverse. Pe plaja direct este destul de greu sa fii conectat la internet, insa la piscina deja vorbim despre altceva. Ce-i drept, imi place mult si faptul ca apa din piscina este intotdeauna mai calda…ceea ce ma face sa ma balacesc mai mult timp.

Cu cat plaja este mai aproape de locatia unde iti petreci vacanta, cu atat briza maritima este mai sanatoasa pentru organism. Pielii mele nu ii face bine soarele, asa ca ma feresc de el cat pot de mult, insa, cu toate acestea, am nevoie ca de aer de vitamina D3 in organism… deci de soare…putin acolo macar.

Tinand cont de aspectele de mai sus, am inceput sa analizez ce hoteluri cu piscina se afla in bugetul nostru pe litoralul romanesc. Am descoperit Hotel Aurora Mamaia care m-a surprins placut prin serviciile destinate fiecarei personalitati de client.

Zis si facut. Am facut rezervare, am umplut bagajele si am urcat in tren. Patru ore mai tarziu coboram in gara din Constanta si luam autobuzul supraetajat care merge direct in Mamaia. Nimic nu se compara cu o asemenea priveliste. Am ajuns la hotel in Mamaia cu usurinta, ne-am cazat, iar apoi am luat pranzul la restaurantul hotelului. M-a placut mult acolo. Au peretii violet-visinii.

Dupa o mica siesta, am plecat pe plaja sa cercetez valurile si sa imi alint degetele si talpile in nisip. Nu am nevoie de prea multe, insa vreau sa simt ca grijile nu sunt in vacanta alaturi de mine.
Imi place sa dorm destul de dervreme pentru ca am o pasiune interesanta atunci cand merg la mare:

Imi place sa vad rasaritul soarelui fiind pe plaja

Mi se pare un moment deosebit si cel putin intr-una dintre dimineti prefer sa merg acolo la ora 5.

Anul acesta, fiind atat de aproape de plaja, va fi o nimica toata sa ajung atat de devreme pe plaja. Nimic nu se compara cu un rasarit de soare pe malul marii. Orizontul este brazdat de micuta sfera rosiatca tesuta cu fire de aur. Primele raze se contopesc cu albastrul cerului senin creand o superbitate trandafiriu – violeta. In fiecare zi am  vizitat plaja pentru rasarit si pentru pofta acuta de ultraviolete. Dupa ora 9, cand soarele devenea  deja inamic, ma retrageam sub umbreluta, profitand de aerul sarat datator de sanatate, dar si de distractia de la piscina. Blogul nu se scrie singur, asa ca m-am bucurat ca hotelul Aurora detine servicul de internet wi-fi. Am decis ca este o idee buna sa ma relaxez cu un coctail rece si blogul.

Dupa-amiaza, somnul este cel mai bun prieten, ar apoi, soarele fiind in continuare periculos, am decis sa plec la o plimbare inedita prin statiune. Totul porneste de la odihna mult asteptata in zilele de vacanta asa ca putina plaja si o baie in valurle marii este de bun augur. Astept cu nerabdare un nou rasarit. Este un simbol al unei noi zi, un simbol al libertatatii si bucuriei.

Accepti provocarea?

Articol redactat in cadrul competitiei Spring Superblog 2017.