Nu stiu cat de mult inseamna pentru tine animatia romaneasca, insa pentru mine este un capitol foarte important. Tocmai ce am descoperit prin intermediul dragelor fete de la Desenele Copilariei ca regizorul Victor Antonescu a postat pe Youtube 4 episoade din ratacitul serial Misiunea Spatiala Delta.

Flmul a fost facut intr-o coaborare romano-italiana undeva prin 1984. Povestea s-a bucurat de un mare succes find primul desen animat SF de la noi. Culmea este ca in strainatate inca se mai gasesc VHS-uri de vanzare, iar la noi putini isi amintesc de existenta acestui serial.

Trebuie sa recunosc ca initial l-am gasit usor cam pueril si neatragator, insa dupa cateva minute a inceput sa imi capteze atentia si chiar imi pare rau ca avem doar 4 episoade disponibile. Tehnologia din acea perioada era foarte lenta si un singur realizator reusea sa faca in jur de doua filme pe an motiv pentru care serialul de 13 episoade a fost realizat de mai multi regizori. Cu toate astea, Victor Antonescu ramane initiatorul Misiunii Spatiale Delta si realizatorul efectiv al primelor 4 episoade.

E tare interesant sa vedem viziunea de atunci si chiar sunt curioasa sa aflu cum ti se pare povestea.