Sau poate un semnal de alarma. Toti am fost martori, victime sau chiar faptasi ai unor accidente rutiere. Sau cel putin stim toti persoane care au experimentat astfel de intamplari.

Nu as putea sa te cred pe cuvant ca nu te roade un sentiment ciudat in stomac atunci cand te gandesti la acea scena la care ai asistat. Eu nu voi uita niciodata cand, in tramvai fiind…in drum spre casa, am observat pe geam un individ care traversand in fuga pe mijlocul strazii…in incercarea de a prinde un tramvai, a fost izbit de o masina. Nu voi uita vocile oamenilor din jurul meu care se intrebau daca misca si daca ce e pe carosabil este sange. Sper din tot sufletul ca in viata mea sa nu vad ceva mai socant de-atat.

Distractia sau mai degraba distragerea la volan se intampla, iar telefonul mobil este unul din elemetele care iti pot bruia atentia cel mai usor. De aceea imi sustin ideea ca masina nu este facuta pentru a te distra (nu inteleg sub nici o forma replica”hai sa mergem cu masina ca e distractiv”), ci pentru a te duce undeva. Este alegerea ta unde…

Cand ma gandesc la ideea de sms-uri scrise la volan imi sare instant in minte o scena din serialul Glee. Acea scena m-a socat foarte tare la momentul vizionarii si trebuie sa recunosc faptul ca am inceput sa fiu si mai atenta atunci cand sun sau dau sms unei persoane despre care stiu ca este la volan in acel moment.

Am gasit scena pe youtube si te invit sa o vizionezi si tu(e scurta, dar concentrata):

Si rezultatul? Vrei sa fii in locul ei? Cred ca, concluzia care trebuie trasa este mai mult decat explicita. Din fericire, in poveste, personajul s-a vindecat relativ rapid, insa realitatea este intotdeauna mai brutala si lasa in general urme adanci.

Ce-i drept viata bate filmul, insa daca te uiti la un film, pe tableta, in masina in timp ce conduci, filmul poate sa iti bata viata.

In aceasta vara, cei de la Toyota au lansat o campanie tare interesanta numita “Don’t text and drive”. A avut loc un experiment care a aratat cat de usor este sa fii neatent si sa produci un accident.

Ei…si ca sa facem putin haz de necaz… doar putin… povestea asta cu neatentia la volan mi-a adus aminte de un articol mai vechi in care povesteam despre un sofer care urmarea mai mult gps-ul decat drumul. Ce a patit este evident…

 

Acest material a fost scris pentru Superblog 2014.