Pe zi ce trece, statisticile indica o crestere a consumului de servicii oferite prin intermediul smartphone-urilor adica a telefoanelor inteligente. Hai sa vorbim despre internet, jocuri, aplicatiile diverse, fotografierea, mesajele scrise sau pur si simplu vorbitul la telefon. Datorita acestora, utilizarea unui smartphone ne acapareaza aproape fiecare moment al vietii.

Telefon mobil in spatiu

Si ce este cel mai important este faptul ca totul a pornit de la un serial SF. Capitanul James T. Kirk a avut la indemana aceasta tehnologie la bordul navei USS Enterprise. De la aeronave grandioase, pana la efecte liminoase si explozii spectaculoase, serialul Star Trek a introdus in gandurile publicului idei revolutionare si tehnologie futuristica. Fiind un aventurier interstelar, unul dintre cele mai importante echipamente ale capitanului Kirk era comunicatorul sau. Prin intermediul caruia se conecta la nava sa aflata la mii de km distanta, pentru a transmite celebra replica “Beam me up, Scotty” si mai apoi, fiind teleportat in siguranta pe nava.

Ei… teleportarea inca nu este posibila, insa ideea de telefon portabil si ulterior de smartphone a aparut datorita acestor povesti de la capatul Federatiei.

Dependenta de telefon este ceva real

Realitatea este ca populatia este tot mai atrasa si dependenta de ajutorul si utilitatea unui telefon destept. Putin peste jumatate din populatia Romaniei detine un smartphone. Asta inseamna in cifre in jur de 10 milioane de persoane. 61% dintre acestia isi verifica telefonul la 5 minute dupa trezire. Acest procent creste pana la 96% in prima ora a diminetii. Nu cred ca este de mirare ca seara tot cu smartphone-ul in mana adormim.

Si unde pui ca atunci cand pasesti intr-un magazin de telefoane gasesti tot felul de smartphone-uri care mai de care mai performante, care iti fura ochii. Da, le-ai cumpara pe toate, insa pun pariu ca si tu ti-ai cumparat un telefon nou si performant in ultimul an.

Si totusi, daca nu poti scapa de ea, fii smart

Sunt sigura ca nu intentionezi sa iti schimbi telefonul mobil ca pe sosete. Si,ce-i drept, aceasta mica dependenta – pe care nu tin sa ti-o reprosez – te impinge uneori sa gandesti ca te-ai cam plictisit de smartphone-ul detinut. Asa ca iata o solutie.

Cel mai simplu este sa il personalizezi. Cum?

Pai, in primul rand poti folosi homescreen-uri interesante sau tonuri de apel haioase. Apoi, poti cauta online huse colorate, adaptate telefonului si preferintelor tale.

Ia-ti huse iPhone 7 daca ai acest telefon, insa gasesti si huse Samsung Galaxy S7 Edge care tocmai a aparut si pentru multe alte telefoane sau tablete.

Prin urmare, solutiile exista iar dependenta de telefon reprezinta defapt doar un soi de simplificare si organizare a activitatiilor zilnice. Intr-o era tot mai stresanta, unde relaxarea oferita de un smartphone este bine-venita.