Poti sa-i spui “Dragoste la prima mirosire”, insa, atat la oameni cat si la animale, simtul olfactic a jucat intotdeauna un rol foarte important in atractie.

O multime de studii sunt de parere ca daca te-ai apropia destul de mult de o persoana pentru a o putea mirosi, ai putea detecta persoana potrivta pentru tine.

Din punct de vedere tehnic, mirosul poate fi princpalul mod in care femeile reusesc sa identifice compatibilitatea genetica fata de un potential partener. Precum amprentele, fiecare om are propria aroma, iar genele care se ocupa de sistemul nostru imunitar sunt transmise prin proprul nostru parfum.

Asa ca atunci cand vorbim despre atractia sexului opus, defapt nu vorbim despre personalitatea diferita, ci mai degraba de diferentele sistemuli imunitar. Sa spunem ca natura are o metoda prin care se asigura ca vom produce urmasi sanatosi. Nici nu-i de mirare ca femeile au simtul olfactiv mult mai sensibil atunci cand sunt in perioada ovulatiei.

Dar mai este o chestie. Femeile leaga simtul olfactiv de o amintire puternica…in special una din copilarie si poate de aceea anumite mirosuri raman intiparite in minte. Si iata ca unele cercetari au concluzionat ca femeile care se afla in prezenta acestor miresme preferate vor manifesta sentimente mai pozitive care pot genera o atractie puternica.

Dar hai sa uitam pentru o clipa de studii si cercetari…

Doamnelor….hai sa fim sincere…Cand vine vorba de atractie…cat de mult conteaza simtul olfactiv, mirosul pielii lui? Si nu…nu ma refer la aftershave sau parfum, ci strict la aroma naturala a pielii sale. Asta o spun si pentru ca se spune adesea “urmeaza-ti nasul”.

Dupa, sa zicem, vreo 10 ani de iesit cu baieti, am tras cumva o linie si am ajuns la o concluzie…ce-i drept nestiintifica, insa care sa confirme cele scrise mai sus. Majoritatea celor cu care am iesit de cel putin 2-3 ori la un suc foloseau acelasi sau un parfum asemanator. Mi-a luat ceva sa realizez ca mirosul pielii lor ma atragea in special datorita aromei parfumului folosit de ei. Aroma de mar verde este pentru mine foarte atragatoare si chiar o prefer si eu in parfumurile mele. Cumva ma leaga de livada de meri de la tara.

Si iata ca acest efect este inca valabil. Jumatatea mea foloseste un parfum asemanator, iar aroma de mar verde imi inunda narile intr-un mod uluitor incat seara, cand ajungem acasa, petrec cel putin 10 minute cufundata in bratele sale, delectandu-ma cu aroma sa. Noaptea dorm pe pieptul sau, iar dimineata ador sa ma trezesc tot acolo. Parca nici nu-mi vine sa ma mai ridic uneori. Eeei…poate asta tine si de iubire in sine…cine stie. 

O aroma familiara am descoperit si in noul Parfum Deeply Yours care prin aroma sa de mar verde a reusit sa imi fure inima. Si daca te-ai astepta sa zic ca ma tenteaza sa incerc parfumul feminin, iata ca raspunsul meu este total pe dos. Imi place la nebunie aroma celui masculin si deja mi-l imaginez pe pieptul jumatatii mele.

Se pare ca am mai invatat ceva astazi….ca parfumul preferat, impreuna cu aroma personala creeaza mireasma perfecta, acea “chimie” care face doua persoane sa fie atrase una de cealalta fara sa isi dea seama de ce. “Chimia” aceasta are grija de noi si se asigura ca ne vom gasi jumatatea.

 

Articol scris pentru Superblog 2015.