Copilaria este poate cea mai importanta perioada din viata pentru ca atunci capatam deprinderi care ne vor forma ulterior ca adulti. Lucrurile traite in aceasta perioada ne raman intiparite si fie ca le constientizam sau nu, ele ne vor influenta mai tarziu.

Animatiile copilariei mi-au influentat viata, iar lucrurile imaginate atunci au devenit ideile creative de astazi. Iar cum profesia mea se bazeaza pe creativitate, acest lucru este foarte important.

Hai sa iti povestesc despre cateva dintre cele mai importante desene animate ale copilariei mele.

Sursa: http://desenelecopilariei.com/

Sandy Bell
Primul desen animat de care imi amintesc. Eram mica atunci cand s-a difuzat, dar toata lumea imi spune Sandy de la acest serial. Unde pui ca Sandy din desen si-a ales aceeasi profesie pe care o am si eu. M-a invatat sa am curaj si sa fiu puternica in momente grele. Recent m-am apucat sa invat Franceza pentru a ma bucura de el in toata splendoarea sa.

Sursa: sailormoonphilippines.wikia.com

 

Sailor Moon

Desenul meu animat favorit. L-am vazut si revazut de foarte multe ori si Dvd-uri cu el am primit cadou la majorat. Pe vremea aia au fost foarteee greu de pocurat. Si unde pui ca toate fetele voiau sa fie Sailor Moon.

 

Surs: playbuzz.com

Animatii Disney Classic
Daca ar fi sa le iau pe rand ar lua o eternitate asa ca probabil o sa fac o postare speciala. Cand aveam 4-5 ani aveam casete video cu Alba ca Zapada, Cenusareasa, Frumoasa si Bestia,  Mica Sirena, 101 Dalmatieni si Pisicile Aristrocrate. Devenisem addicted de ele, le vedeam si de doua ori pe zi si le stiam toate replicile. Si astazi ma uit la ele de cel putin 2 ori pe an. Este greu sa enumar cate lucruri m-au invatat, insa chiar si astazi surprind cu emotie cate un sfat care merge direct la suflet.

 

Sursa: animationresources.org

Shorturi Disney & Silly Symphonies

Aveam si-o caseta cu animatii scurte si in timp le-am vazut pe majoritatea oricum. Am 3 preferate: Silly Symphony – Flowers and Trees, Donald Duck – Crazy Over Daisy pe care il fredonez des si Donald Duck – Autograph hound pe care il ador si l-am recomandat pe blog. Muzica este perfecta, povestile bine expuse si ma fac sa zambesc oricand.

 

Surs: playbuzz.com

 

The Flintstones
E desenul favorit al tatei si adoram sa ne uitam impreuna la el. Inca ma fascineaza piciorusele mici ale Wilmei. Este adorabil.

Si animatiile de astazi surprind momente educative si creative, care ajuta copiii sa zambeasca, iar Empire Film distribuie o multime dintre ele.

Material redactat in cadrul Spring Superblog 2016.