Ca mie imi place enorm sa scotocesc o stie in special mama, care spre nefericirea ei mereu gasea dulapurile deranjate, prajiturile mancate si cadourile de Craciun deja deschise. Chiar si acum, cand ii fac o vizita ma trezesc ca deschid vreun dulap sau sertar sa vad ce mai are nou.

Cu tata am o poveste mai speciala care se numeste “Ai observat ce mi-am luat nou?” sau “A observat ca am mutat ceva in biblioteca?”. Ca sa nu va sperie ideea, va spun ca tata colectioneaza antichitati de cand lumea si atat apartamentul cat si casa de la tara (mai ales cea din urma) sunt veritabile muzee.

Si culmea este ca mie mi-au prins bine plimbarile prin targurile de vechituri. Mi-am dezvoltat simtul observatiei, simtul explorarii, simtul cotrobaitului prin diverse in cautare de chestii interesante, al istoriei si chiar cel al aventurii.

Si cred ca ar practic firesc sa intru cu usurinta in unul dintre cele mai fascinante jocuri de societate ale momentului.

Despre Escape Rooms am auzit prima data acu vreo jumatate de an la Gold FM. Imi amintesc si acum ca ascultam radioul intr-o dimineata si deodata am facut ochii mari de se uitau toti calatorii RATB la mine. Auzeam un interviu despre un joc devenit viral si ajuns deja la vremea aia la vreo 15 astfel de camere in Romania. Eram de-a dreptul in extaz si la momentul respectiv eram pornita sa ajung si eu in ele negresit, desi in mintea mea tarifele erau cam piperate…si totusi nu ma uitasem inca pe net dupa ele…mergeam pe ideea “It must be not quite cheap for this interesting idea”. Cum insa de dimineata si pana seara am avut o zi plina si stresanta la munca, am reusit sa omit sa ma documentez in detaliu si apoi am uitat despre pretioasa descoperire..”a real fun game”.

Sa mai spun ca in acest rastimp au aparut zeci de Escape Rooms numai in Bucuresti…? Hmm… care-i sensul? Date despre evolutia lor poti citi aici.

Si uite am ajuns la astazi cand Emil, minunatul de el, ne-a invitat sa experimentam Exit Room, un proaspat deschis loc de petrecere a unor 60 de minute misterioase.  Fuseram 6: un Emil (…cat poate doi), un Andrew (…mare capitan) si-un Morosan; o Sophie (…très jolie), o Iulie (…cu imaginatie proprie) si-o vrajitoare (…scotocitoare). Bun! Zis si facut. Am ajuns acolo si am cautat sa desfacem nu un mister, ci doua. Sunt super entuziasmata chiar si acum si sper ca  Exit Room sa deschida inca o camera cat de curand pentru ca tare mi-a placut la ei si vreau sa vad ce idei mai au.

La primul mister am intrat in camera Lolitei unde am cautat printre sticlute de parfum, lenjerii, margele, farduri si voal o multime de carti postale si scrisori amorezate specifice secolului “Moulin Rouge”. O simpla si banala neatentie asupra unei combinatii ne-a tinut departe de reusita. So close…

Al doilea mister a fost in Siberia unde chiar a fost frig….fireste. In URSS se petreceau mereu fenomene paranormale, iar cel dezlegat de noi ne-a provocat sa ne aducem aminte de citirea busolei si orientarea pe harta. Ne-au scapat mici detalii, insa le-am dezlegat intr-un mod diferit si orginal. Am avut totusi un super avantaj… Sofia stia ruseste si nu am avut nevoie de foaa cu alfabetul chirilic. Tocmai gasisem “cheia cheilor” atunci cand s-a deschis usa. Din nou… so close. Asta este

Si totusi scopul acestor camere de evadare nu este neaparat sa evadezi…desi este ideal, ci simplul fapt de a descoperi, de a-ti lasi imaginatia si a antrena adrenalina… Ah da! Si de a te distra impreuna cu prietenii.

Am aflat cu aceasta ocazie ca preturile nu sunt atat de piperate precum imi imaginam si abia astept sa iti mai povestesc despre calatorii in timp si spatiu prin Escape Rooms!

Winner… next time! Am zis!