Anul acesta, cu ocazia Superblog 2013 , Vrajitoarea isi foloseste cu succes Flacara Violet pentru a face viata mai frumoasa oamenilor din jurul ei. Prin urmare, ce sfaturi mai bune sa primesti decat de la o veritabila vrajitoare cu nas carn, par roscat, pistrui si migniona…ca nimeni nu ar crede-o in stare sa faca asemenea minuni pe cate face cu doar un zambet si un pocnit din degete.

6. Vacanta perfecta la Straja

Despre Lupeni am auzit prima data realizand o istorie orala cu un mosulet care lucrase la Mina din Lupeni. Povestea atat de frumos acest batranel care trecuse prin foarte multe incercari ale vietii. La Lupeni a ramas 3 zile blocat in galeriile miniere cu inca 2 ortaci, tot aici a asistat si la Greva ortacilor din 1977. Mi s-a parut fascinant ce mi-a povestit si zau, in sinea mea de vrajitoare mi-am dorit sa ajung acolo…nu cu ajutorul maturii, ci intr-o vacanta…pe bune.

Si iata ca dorinta mi s-a indeplinit acum cativa ani. Destinatia finala, insa…era ceva mai sus….deasupra Lupeniului, la Straja.

Ca sa ajungi la Straja trebuie sa o iei pe un drum abrupt si plin de serpentine care poate deveni destul de greu de accesat daca este zapada.

Daca nu te tin cauciucurile poti lua o masina locala care e calita de astfel de drumuri. Oricum ar fi, aceasta mica aventura merita din plin. Peisajul de la 1400m este superb, iar daca iti place sa urci pe munte, afla ca la Straja ai doua varfuri de cucerit: Vf Mutu la 1722m. si Vf Straja la 1868m. Ai numeroase partii de diferite dificultati care sunt amenajate cu teleschiuri. Telescaunul Straja te poate duce raid pana la baza muntelui, in Lupeni.

Trebuie sa recunosc faptul ca am rau de inaltime, dar a fost superba calatoria cu Telescaunul. Peisajul este superb. Am si cateva fotografii.

Cat despre Cazare la Straja, ei bine, exista o multime de Pensiuni in Straja, insa cea care iti iese in cale de imediat ce ajungi in statiune este Vila Alpin. Este mare si este fix in centrul statiunii. Imi place ca este colorata si iese frumos in evidenta. Mirosul de vin fiert din statiune te imbie sa te relaxezi timp de un Weekend la Straja.  Daca tot am ajuns la munte am preferat sa imi petrec timpul in aer liber, in zapada, pe saniuta… Nu stiu sa merg cu schiurile sau pe placa, dar sunt sigura ca exista profesori in statiune.

In apropiere este o mica bisericuta de lemn care mi s-a parut superba.

Hai in Vacanta la Straja, hai sa ne vedem si la Gala SuperBlog 2013…caci la Straja se tine.

Vrajitoarea-ti recomanda sa citesti si alte provocari oferite de SuperBlog 2013.