Anul acesta, cu ocazia Superblog 2013 , Vrajitoarea isi foloseste cu succes Flacara Violet pentru a face viata mai frumoasa oamenilor din jurul ei. Prin urmare, ce sfaturi mai bune sa primesti decat de la o veritabila vrajitoare cu nas carn, par roscat, pistrui si migniona…ca nimeni nu ar crede-o in stare sa faca asemenea minuni pe cate face cu doar un zambet si un pocnit din degete.
5. Cand te gandesti la Miez de Lapte, la ce te mai gandesti?
Zilele trecute am dat peste o reteta despre cum sa iti faci propriul unt din smantana. Cum aveam prin frigider o sticla de lapte de la tara care statea sa se strice, am zis: Trebuie sa gasesc si o reteta de branza pe net…o matusa de la tara face mereu branza si ii iese foarte buna. Zis si facut. Am gasit doua retete si am zis sa le incerc pe ambele. Prima zicea ca trebuie sa storc o lamaie in lapte pana se imbranzeste, cealalta zicea sa torn niste otet in lapte si sa amestec pana se imbranzeste.
Am amestecat “potiunile” conform indicatiilor, le-am strecurat printr-un tifon, le-am spalat in mai multe ape ca sa se duca acreala si am lasat branza sa se inchege. Cum la bloc nu am unde sa le atarn, le-am legat de un umeras si am lasat branza sa stea deasupra cazii. Ceva sigur nu a mers conform retetelor pentru ca nu am indraznit sa gust din ea. Mirosul se transformase in ceva ce cu greu ma ducea cu gandul la branza. O ora intreaga am stat sa frec suprafata cazii care se imbibase cu o substanta cleioasa si alunecoasa urat mirositoare.
No more homemade chese for me!
Asa ca dupa acest experiment esuat am decis ca sunt vrajitoare de Bucuresti si nu le am cu “potiunile” care trebuie sa iasa bune, parfumate, fine, cu miez pufos si gustos. Daca ma puneam sa fac o potiune afrodisiaca imi iesea ca la carte.
Nu sunt buna la branzeturi, dar nu pot sa imi inchipui viata fara branza cu rosii. Sunt fan branza cu rosii. Si uite asa am descoperit la Delaco o branzica mmm…cum nu as fi crezut. Se numeste Miez de lapte. E usoara, merge si ca desert si merge ideal cu rosii cherry…mmm. Imi ploua in gura deja. Si unde mai pui ca e foarte aratoasa si se desprinde usor din ambalaj. Asa ca mi-am trimis consortul la ora 22 in supermaket sa ia Miez de lapte. Bun, Bun, Bun…Ca doar sunt 3 cutiute pline de branza.
Ei…Mie imi plac foarte mult si formele cutiutelor de plastic ale branzicii. Maine ii voi face Morosanului budinca in forma de brinzici si il voi pune sa alterneze gusturile (Miez de lapte si Budinca) acoperite de gem de rubarba.
Vrajitoarea-ti recomanda sa citesti si alte provocari oferite de SuperBlog 2013.
Eu nu m-as fi incumetat sa fac singura branza :))
Tot mai bun e miezul de la Delaco :)
Gem de rubarba? mmmm…. trebuie sa incerc si eu asa ceva :) Multumim pentru articol.
Crede-ma ca e un gem excelent. Se gaseste intr-adevar f greu, dar mmmm