Anul acesta, cu ocazia Superblog 2013 , Vrajitoarea isi foloseste cu succes Flacara Violet pentru a face viata mai frumoasa oamenilor din jurul ei. Prin urmare, ce sfaturi mai bune sa primesti decat de la o veritabila vrajitoare cu nas carn, par roscat, pistrui si migniona…ca nimeni nu ar crede-o in stare sa faca asemenea minuni pe cate face cu doar un zambet si un pocnit din degete.

4. Tentatii (i)rezistibile

Sunt Vrajitoare de cand m-am nascut. Nu stiu sa fiu altfel si nici nu vreau. Lumea m-a intrebat mereu ce zodie sunt si sincer, nici eu nu stiu ce sa raspund. Sunt nascuta pe 20 martie. In carti scrie ca sunt Pesti, dar daca stai sa calculezi, sunt Berbec la vreo 3 ore distanta de Pesti. Lumea imi spune ca eu pot sa stiu ce sunt, ca doar sunt vrajitoare, dar adevarul este ca nu sunt innebunita dupa horoscop.

Oamenii, prin natura lor, sunt atat de preocupati sa isi afle viitorul. Au doua optiuni: Astrologia sau vrajitoria. Cum astrologia e destul de generala, sunt multi care apeleaza la mine pentru a le ghici viitorul. Sunt tentatii irezistibile sau rezistibile?

Despre horoscop nu iti pot spune prea multe pentru ca oamenii vin la mine nu ca sa le citesc in stele…

Ei…cand vine vorba de vrajitoare, exista o multitudine de metode: Ghicitul in cafea, in ceai, in ghioc, in glob de cristal, in tarot, in palma, cu ajutoul runelor sau a pendulului…he he…noi, vrajitoarele, mai folosim si intestinele de animale proaspat taiate. Alte vrajitoare…mai negre asa la magie, folosesc spiritismul…dar zau nu e placut sa afli viitorul de la morti.

Uneori ma gandesc de unde dependenta asta de a afla viitorul. Citeam nu demult ca oamenii cumpara ziare nu ca sa citeasca stiri, ci ca sa isi citeasca horoscopul in primul rand.

Sunt atatea intrebari tentante: “Cand ma voi marita?”, “Cand il voi cunoaste pe el?”, “Voi avea bani,succes?”, “Voi fi fericita?”, ” Ce sa fac in continuare?” si chiar “Cand voi muri?”

Cu riscul de a-mi pierde meseria, vreau sa te intreb, draga cititorule: De ce vrei sa stii viitorul? Iti e asa frica de prezent?

Hai sa iti spun ceva ce spunea Abraham Lincoln: ” La sfarsit, nu anii din viata ta conteaza, ci viata din anii tai “. Cu alte cuvinte…degeaba stii unde vei ajunge pentru ca tot ce conteaza este drumul/ calatoria prin care ai ajuns acolo. De ce sa citesti ultmul capitol dintr-o carte pe care abia acum o incepi? Cam acelasi lucru il auzeam si zilele trecute la Anim’est spus de Alex Woo, story artist la Pixar si zau m-am simtit atat de norocoasa sa aflu cum se prelucreaza ideile pentru un film de animatie si prin cate modificari trece o aceeasi idee pana se ajunge la cea pe care o vedem.

Trebuie sa recunosc, am si eu dependentele mele. Sunt dependenta de filme si de carti…De povesti mai exact. Scriindu-ti aici ma gandeam la o multime de filme cu vrajitoare mai bune sau mai rele si cat de mult ma aseman cu ele. Asa ca sa fac ce a facut Samantha…imi traiesc viata si ma bucur de ea fara a o influenta. Ei…dar cu tentatiile….of….e greu. Mai scapa cate o vraja pe ici pe colo.

Dar sa revenim la filme. Am pus ochii pe un film de comedie numai bun de urmarit intr-o zi ploioasa. Se numeste Thanks for Sharing / Tentatii (i)rezistibile si tocmai a aparut de curand in cinematografele din tara, distrbuit de RoImage. Filmul ii are ca protagonisti pe  Mark Ruffalo, nominalizat la Oscar, pe Tim Robbins, castigator de Oscar, dar si pe Josh Gad, Gwyneth Paltrow si Joely Richardson.

Suna tentant daca iti spun ca personajele se confrunta cu dependenta de sex? Iti spun eu…suna foarte tentant motv pentru care ti voi face o singura prezicere a viitorului pe ziua de azi: “Ne vom intalni la cinematograf cat de curand. ”

Vrajitoarea-ti recomanda sa citesti si alte provocari oferite de SuperBlog 2013.