Anul acesta, cu ocazia Superblog 2013 , Vrajitoarea isi foloseste cu succes Flacara Violet pentru a face viata mai frumoasa oamenilor din jurul ei. Prin urmare, ce sfaturi mai bune sa primesti decat de la o veritabila vrajitoare cu nas carn, par roscat, pistrui si migniona…ca nimeni nu ar crede-o in stare sa faca asemenea minuni pe cate face cu doar un zambet si un pocnit din degete.

21. Concursul meu LuxuryGifts

Cum ar fi, daca ar fi si ce ar fi, daca-ar fi fost.

Provocarea de astazi suna cam asa: Am de imaginat un concurs pentru magazinul online de cadouri deosebite, Luxury Gifts. Premiul ar consta intr-un voucher de reducere de 50% pentru produse din gama butoni si bijuterii de fantezie.

Asa am dat peste un filmulet care m-a inspirat.

Si, zau, m-am gandit brusc la un barbat dintr-o perioada in care nasturii de la camasa erau pur si simplu banali si butonii se purtau de toti gentilomii adevarati. Era o vreme cand barbatii erau aventurieri, luptatori, artisti plastici, muzicieni, visatori sau scriitori boemi. He he.

Cartile mele favorite au avut mereu astfel de personaje: Cei trei muschetari, Mizerabilii, Pulbere de stele sunt doar cateva titluri care imi brazdeaza in acest moment mintea.

Multe din regulile de politete, gesturi, obiceiuri, obiecte ornamentale, obiecte practice nu se mai folosesc in zilele noastre. Lumea este mult mai grabita si absorbita de munca si griji decat de eleganta si purtare ireprosabila. Doamnele nu mai poarta corset, sau rochii elegante si bufante, sau accesorii pretentioase. Domnii nu mai folosesc stiloul si implicit nici sugativa sau calimara, nu mai folsesc nici butoni sau gulere brodate atent si clar nu mai stau sa viseze precum o faceau odata.

Provocarea mea este sa dovedesti ca esti un gentilom adevarat. Inca mai cuceresti doamnele cu poezii? Inca mai scrii cu stiloul, inca mai visezi si te consideri un aventurier? Arta este pasiunea ta?  Sau, doamnelor, aveti un domn special care merita sa fie ales gentilomul anului? Ei, daca va face sa va simtiti cele mai frumoase femei trebuie sa il apreciati cum se cuvine.

Cum puteti participa? Ei bine, puteti folosi fotografii, filmulete,  poezii sau povesti care sa va apartina si sa descrie prin ce activitati doveste el ca este,  sau dovesti tu ca esti, un adevarat gentilom.

Provocarea dureaza pana pe 21 noiembrie. Voi alege cea mai orginala prezentare a unui gentilom adevarat.

Concursul va deveni real in cazul in care vor aparea participanti, premiul este oricum pus deoparte. Oricum ar fi, aceasta este ideea mea de concurs si sper din tot sufletul sa mai existe gentlomi in aceasta lume grabita si sistematizata.

Vrajitoarea-ti recomanda sa citesti si alte provocari oferite de SuperBlog 2013.

 

Update: Castigatorul premiului este Alina