Anul acesta, cu ocazia Superblog 2013 , Vrajitoarea isi foloseste cu succes Flacara Violet pentru a face viata mai frumoasa oamenilor din jurul ei. Prin urmare, ce sfaturi mai bune sa primesti decat de la o veritabila vrajitoare cu nas carn, par roscat, pistrui si migniona…ca nimeni nu ar crede-o in stare sa faca asemenea minuni pe cate face cu doar un zambet si un pocnit din degete.

20. Calatorie virtuala prin Vila Alpin din Straja

Provocarea de astazi se refera la ceva ce obisnuiam sa studiez undeva prin anul al 2-lea de facultate si anume: Analiza unui site. Nu! Nu am intentia sa o fac int-un mod academic.

Vila Alpin din Straja este norocoasa detinatoare a unui site si are, din ce observ, o prezenta activa in onine. Spun norocoasa pentru ca in cei doi ani in care am lucrat in presa de turism rural am intalnit foarte putine pensiuni, vile sau chiar hoteluri care sa aiba site sau chiar un banal email.

Voi privi site-ul din prisma continutului si din prisma grafica. Sa le luam pe rand:

Continut

Exista, deci este bine. Informatiile sunt “Up to date”. Contine informatii detaliate despre pozitia si dotarile vilei. Preturile si ofertele sunt la zi si clare. Ai informatii despre activitatile din statiune cum ar fi partiile de schi din Straja.

Exista poze. Muulte si frumoase. Peisajele din Straja sunt superbe.

Exista un tur virtual, lucru care mi se pare superb. Exista si harti si tabele cu gradele de dificultate ale partiilor existente.

Exista feedback de la vizitatori.

Exista un blog…ceea ce este bine, insa e foarte mare pacat ca nu se scrie atat de des pe el.

Grafica

Din punct de vedere grafic, site-ul nu ma impresioneaza foarte mult. Asezarea textului si a pozelor este usor haotica. Exista multe spatii goale care transmit senzatia de aruncare a informatiilor pe site.

Singura pagina care imi place cum arata este cea despre partiile de schi. Restul ba au textul ba aliniat central, ba aliniat la stanga…unele par Copy Paste si textul scris cu CapsLock nu e cel mai inspirat. E pacat, sincer, dar se poate remedia foarte rapid.

Bara de meniu mi se pare simpla si chiar draguta.

As sugera crearea unui fond de culoarea barei de meniu care sa aiba in mijloc un chenar deshis la culoare in care sa fie informatia si eventual o coloana pe dreapta in care sa existe Bannerele, Butonul de like si alte asemenea detalii cum ar fi promotile. Nu imi place cum sunt asezate sus.

Blogul nu are o foarte mare noima din punct de vedere grafic. Nu stii care e titlul, care e continutul…totul e haotic si e pacat pentru ca textele sunt foarte interesante si bine scrise.

Opiniile vizitatorilor intr-adevar trebuie prezente pe site intr-un mod vizibil, insa as sugera o pagina separata.

Mi-ar fi placut sa existe un widget cu starea vremii, pentru ca trebuie sa fim sinceri, pentru a ajunge la Straja cu masina personala poate fi o mica provocare si ar fi bine sa stii la ce sa te astepti.

Trebuie sa recunosc faptul ca Vila Alpina arata intr-adevar foarte bine, este dotata frumos si pretul este intr-un registru compatibil cu facilitatiile. Ma bucur ca exista si o sala de conferinte care, din ce am putut observa in fotografii este ideala pentru un Teambuilding sau chiar un Catonament la Straja.

Cu alte cuvinte, daca vrei un Sejur la Straja, te poti informa din timp de pe site-ul Vilei Alpin despre ce activitati pot desfasura si conditiile cu care vei fi intampinat. Site-ul are continut bun si din plin. Totusi nu ar strica sa fie scos frumos in evidenta.

Vrajitoarea-ti recomanda sa citesti si alte provocari oferite de SuperBlog 2013.