Anul acesta, cu ocazia Superblog 2013 , Vrajitoarea isi foloseste cu succes Flacara Violet pentru a face viata mai frumoasa oamenilor din jurul ei. Prin urmare, ce sfaturi mai bune sa primesti decat de la o veritabila vrajitoare cu nas carn, par roscat, pistrui si migniona…ca nimeni nu ar crede-o in stare sa faca asemenea minuni pe cate face cu doar un zambet si un pocnit din degete.

18. Traieste visul american!

Mi-a trecut vremea in care as fi putut beneficia de programul Work and Travel U S A. Nu am ajuns acolo, insa stiu cateva persoane care au ajuns astfel pe Taramul Fagaduintei.

M-am intrebat de multe ori ce ar face o vrajitoare in Statele Unite ale Americii. Probabil as da o raita prin Salem…orasul vrajitoarelor.He he! Cred ca e frumos acolo..mai ales de Halloween.

Sincer…Mi-ar placea sa locuiesc intr-o casuta linistita intr-un cartier rezidential sau intr-un apartament chic in New York.

Cum la noi miscarea DIY (Do It Yourself ) nu e atat de organizata, mi-as dori imi desfasor activitatea intr-un astfel de mediu al handmade-ului si croitoriei. Oh…ce-as mai vrea sa devin un adevarat DIY Guru, sa fiu invitata la evenimente si workshop-uri de profil, sa scriu o carte si sa am propria mea marca de haine handmade.

Cat despre distractie….ei…eu sunt tare ciudata cand vine vorba de distractie. Iar cand vine vorba de calatorii, ei bine, am un mod organizat de a-mi atinge obiectivele. Am prieteni care ma compara uneori cu Ted Mosby ( din How I Met Your Mother). Nu intreba de ce pentru ca s-ar putea sa incep cu povestea pasiunii mele pentru calatorii si sa afii abia peste 8 ani care e treaba. Adevarul este ca am o mare…pardon…MARE pasiune pentru Enciclopedii. Istorie, Geografie, Arta, Stiinta…pur si simplu ador sa le rasfoiesc, sa sap dupa infomatii.

Sunt destul de organiata la calatorii. Cred ca motivul este faptul ca sunt de profesie jurnalist si am lucrat mult si pe jurmalism turistic si am invatat sa cercetez cat mai detaliat un loc.

De obicei iau o harta turistica si incercuiesc toate reperele culturale vizitabile: Muzee, expozitii, biblioteci, cladiri celebre, monumente. Si cam asa o tin in functie de cat de multe sunt aceste repere.

De exemplu, daca as fi in New York, nu as rata: Statuia Libertatii, Empire State Building, Monumentul World Trade Center, Central Park, Muzeul de Arta Moderna, Grand Central Terminal, Podul Brooklyn, bulevardul 5th Avenue, Catedrala Sfantul Patrick, Times Square, Insula Ellis, Biblioteca Publica New York, Muzeul de Ceara Madame Tussauds…si inca pe atatea obiective interesante, muzee destinate fiecarei culturi care a pasit in orasul tuturor viselor. Desigur, nu o sa uit de cel mai frumos loc de pe pamant: Broadway. Trebuie sa vad cel putin un spectacol acolo.

Cred ca e ciudat putin ca m-am oprit tocmai la New York, insa mi se pare atat de incarcat de istorie, de povesti de locuri superbe. Sunt atat de multe lucruri pe care le pot vedea in New York, incat ai putea spune ca nici nu as avea nevoie de calatorii in afara orasului. Dar nu! Daca m-ai pune pe mine la Work and Travel, mi-as cheltui tot banii sa vizitez toate muzeele posibile…

Desigur, imi doresc enorm sa vizitez Disney World, dar cel mai mult mi-as dori sa vizitez Studiourile Disney. Sunt absolut fascinata de modul in care se realizeaza animatia, in special, de la Disney.

Ah da! Si as mai vrea sa vizitez si Studiourile Hollywood. Nu pentru actori, ci pentru a vedea platourile de filmare care sunt superbe.

SUA are foarte multe locuri de vizitat, multe povesti de spus in fiecare oras…cat de mic. Mi-ar lua o eternitate numai sa enumar locurile pe care doresc sa le vad in SUA, iar trei luni de sedere sigur nu mi-ar ajuge sa cuprind lista.

Cred ca filmele ne-au spus mult prea multe lucruri despre SUA incat e greu sa te decizi unde ai vrea sa mergi tocmai datorita acestor avalanse de informatii.

Si totusi, sunt tare, tare curioasa daca America reala este precum cea din filme, tinand cont ca lucrurile nu merg atat de bine din ce am citit. Ei…cred ca toti oamenii au dreptul sa isi spuna povestea, asa ca te provoc: Ce intrebari i-ai pune americanului de rand?

Ce-as vrea sa fiu o vrajitoare care se poate teleporta in timp si spatiu. As putea sa imi creez mereu Vacante Speciale fara sa am nevoie de bani, avion sau chiar bagaje. Mi-ar trebui pur si simplu….o matura!

Bibliotecii Publice New York
Biblioteca Publica New York
Biblioteca Publica New York
Biblioteca Publica New York

 

Vrajitoarea-ti recomanda sa citesti si alte provocari oferite de SuperBlog 2013.