Anul acesta, cu ocazia Superblog 2013 , Vrajitoarea isi foloseste cu succes Flacara Violet pentru a face viata mai frumoasa oamenilor din jurul ei. Prin urmare, ce sfaturi mai bune sa primesti decat de la o veritabila vrajitoare cu nas carn, par roscat, pistrui si migniona…ca nimeni nu ar crede-o in stare sa faca asemenea minuni pe cate face cu doar un zambet si un pocnit din degete.
16. Gustul copilariei, acum la atingerea unui singur buton!
Nu voi putea nicodata sa uit gustul copilariei. Vizitele la bunica au insemnat cele mai gustoase momente din viata mea. Ziceam deunazi ca de la Bunica am invatat doua lucruri esentiale: Sa fac haine si sa gatesc. Si ce bunatati gatea bunica! Mmm…imi ploua in gura numai cand ma gandesc! Cred ca secretul sau de pret la capitolul gatit a fost iubirea. Am invatat de la bunica sa gatesc cea mai dulce crema de zahar ars, cel mai gustos tort de biscuiti precum si multe alte retete delicioase. Le pastrez cu sfintenie si le gatesc cu drag.
Un exemplu este aceasta prajitura cu mere care iese intotdeauna suculenta si mmm… ei…vorbeste poza de la sine.
Nu voi uita niciodata aragazul bunicii care parea intotdeauna ca isi ia zborul pe calea gustului plin de iubire. Spun asta pentru ca aragazul bunicii era unul foarte vechi care avea un soi de aripi pe care puteai aseza oalele luate de pe foc. Arata cumva asemanator cu cel din imaginea de mai jos.
De la bunica am invatat ca tocanitele vor iesi intotdeauna mai aromate daca la inceput, impreuna cu ceapa voi cali si niste ardei gras. Am aflat de asemenea ca daca pun putin ulei in omleta in timp ce o bat ea se va face mai rapid si cu putin noroc va ramane intr-o forma rotunda. Ei…si multe altele…
Si mama m-a invatat multe retete deosebite. Mama a excelat intotdeauna(printre altele) la capitolul Pizza. Petrecerile cu Pizza ale mamei au facut furori si trebuie sa recunosc ca nici eu nu sunt departe.
Cam asa arata o petrecere cu Pizza la mine. Si astea erau doar de incalzire…
Ei…si pentru ca la postarea acestei fotografii pe facebook am primit o serie de mesaje si rugaminti, astazi voi posta in premiera secretul unor Pizza vrajitoresti . Evident, secretul nu consta numai in ce se pune pe deasupra, ci in coca pufoasa pe care se aseaza ingredientele.
Ingrediente: 250 g lapte, 25 gr drojdie (cub, nu praf…chiar face diferenta), 300 gr de faina, oleaca de ulei, un praf de sare, putin zahar.
Intr-un castronel se pune o cescuta de lapte caldut cu drojdia si cu putin zahar…o lingurita daca vrei sa masori. Se dizolva drojdia si zaharul in lapte.
Intr-un vas / castron mare se pune faina cu restul laptelui, praful de sare si maiaua de drojdie cu lapte. Se amesteca pana devine consistenta. Se maseaza cu ulei catre final, dar avand grija sa fie in continuare consistenta. Se aseaza timp de o ora intr-un loc caldut, acoperita pentru a creste.
Daca drojdia e de proasta calitate nu va creste atat de mult. Laptele face coca pufoasa si gustoasa. Din ingredientele astea ar trebui sa iti iasa in jur de 4 pizza de 30 cm diametru…asta daca a crescut suficient.
Evident, dupa ce a crescut iei coca si o intinzi in tava unsa cu unt, pui bulion pe suprafata ei si apoi iti faci de cap cu ce ingrediente/toppinguri iti plac tie. Personal, imi place ca la fiecare pizza sa adaug un ou batut deasupra pentru a lega compozitia. Si… in 20 minute o scoti din cuptor.
Gata! T-am spus secretul meu de Pizza. Mai am un ingredient secret, insa cred ca stii si tu despe ce vorbesc.
Cuptoare ca ale bunicii nu se mai fabrica de (poate) 50 de ani, insa am dat pe Marketonline.ro peste niste Cuptoare incorporabile estetice si eficiente. Personal, nu sunt fanul electrocasnicelor Incorporabile pentru ca imi plac bucatariile cu stil clasic, insa le recomand tuturor persoanelor care adopta un stil modernist in bucatarie si isi doresc produse eficiente si de ultima generatie. Clasica, cum sunt, am ales un aragaz simplu si la obiect care nu te va lasa informetat in caz ca se opreste curentul electric. Trebuie sa recunosc ca m-am cam indragostit de acest model (Aragaz Hotpoint Ariston C 34S G3(X)/R) care are 4 ochiuri, Timer analogic si este pur si simplu din inox.
Vrajitoarea-ti recomanda sa citesti si alte provocari oferite de SuperBlog 2013.
Vaaaaaai c vechi e aragazul acela… parcaau trecut 200 de ani de la el la cel nou de astazi :)
[…] din pasiunile mele este gatitul. Imi place sa experimentez, iar pentru ca branza este ingredientul mereu prezent in frigiderul meu, […]