Eu nu le am cu politica. Stiu ca e ciudat ca un om din campul jurnalismului sa nu se priceapa la politica. Totusi, macar pentru o zi, am incercat sa imi fac si eu temele. Si uite ce-am gasit.

Astazi a fost mare trambitata dezbatere cu Victor Ponta, om ale carui idei sunt cat se poate de corecte la nivel de concept, dar in care simt ca nu as putea avea niciodata incredere. Descrierea dezbaterii suna promitator: “Va fi o discutie libera. Asociatia Consumatorilor de Media il aduce pe Victor Ponta la intalnirea cu tine, ca sa il intrebi ce vrei. Hai!”

Bine…hai sa merg daca tot au insistat mai multe persoane sa vin. Am pus burta pe presa si hai! Studiaza in detaliu personajul. Ma uit in general la TV, dar imi e greu sa raman complet atenta cand se insista pe politica. Nu-mi place si cu asta basta… mai exista si jurnalisti din afara sferei asteia.

In club Spice nu am avut niciodata curiozitatea sa intru pana acum. L-am gasit mai interesant decat ma asteptam, dar puternic afectat de o problema de design : un stalp deranjant. S-a strans mai multa lume decat prevedeam, multi veniti sa umple sala. Totusi, au fost si oameni informati si vizibil interesati de dezbatere…sau cel putin de ce promitea dezbaterea. In fata camerelor si ale microfoanelor au stat Horea Badau, Chinezu, Piticu, Daciana Sarbu, Victor Ponta , Cristealizari , Pandutzu si Raluxa, venita mai tarziu, care a pus cateva intrebari in retrospectiva.

Tema a fost una cat se poate de “safe”. Bagam politica in geanta si vorbim despre cum sa il convingem pe Victor Ponta sa isi faca blog.  Tara arde si baba se piaptana. Stim cu totii beneficiile retelelor sociale si ale bloggingului. Si mai stim si ca Ponta isi va face blog daca vrea el si nu tre sa stam noi sa il convingem. Deci, practic, a fost o discutie despre discutii. Acum nu stau sa judec bloggerii din fata microfoanelor sau moderatorul care a jucat cam “safe”. N-o sa-l judecat nici pe Victor Ponta, care a inceput sa semene la ranjet cu zambaretul PSD-ist.

Problema sta la noi, publicul care nu face nimic. Nu o data am vrut sa ridic mana si sa schimb cursul discutiei. Dar cine sunt eu sa discut politica? Simt ca toata tara este un public care nu are microfonul in fata si nu poate spune ce gandeste. Da. M-a deranjat perversitatea dezbaterii. Auzi! Poti sa il intrebi ce vrei! Da, domnule Ponta…ce ne puteti spune de pensii? Ce? Credeti ca pe bloggeri nu ii intereseaza valoarea pensiilor ? Dar domnu’ Ponta…si blogerii ‘’ie oameni’’…si ei  ‘’ munceste’’, si ei spera sa iasa candva la pensie…daca mai apuca…

Per total cred ca publicul din aceasta seara ar fi dorit sa ia cuvantul si sa puna intrebari cu adevarat importante…nu despre ce poze ai voie sa pui pe facebook si despre consilierii care scriu pe blogurile parlamentarilor. Publicul ar fi dorit sa ia cuvantul, sa voteze corect, sa semnaleze o problema de comunicare…si va dori in continuare.

Acestea fiind spuse, sper ca urmatoarea intalnire cu domnul Ponta sa fie mai realista si sa trateze lucruri cu adevarat importante.

Au consemnat despre dezbatere pana la aceasta ora : Piticu, Reporter Virtual, Cristealizari, Raluxa, Pandutzu, Ionut, Dan Popa, Monica Marinescu, Paul Mihai Calin, Horea Badau si altii

Ps: Domnul Ponta se misca foarte repede si si-a facut blog pe wordpress. Sa fie intr-un ceas bun!