De cand am luat carnetul si masina am avut numai momente tensionate cu ea. Mi-a murit bateria, am uitat cartonul de oua luate de la tara la soare in ea si s-au “fiert” toate, am facut pana de cauciuc, m-am ratact la Homoraciu la -16 grade fara lanturi si incercand sa ajung la Brasov…insa fara semnal la gps. Cu toate aste nu m-am invatat minte. Nu am invatat nci acuma cate ceva despre masini. In continuare diferentiez masinile dupa culoare, iar a mea are si o placuta de inmatriculare foarte sugestiv.

Cand mi-am luat masina am ales-o ca pe pantofi. Era comoda, ajungeam cu picioarele la pedale, vedeam bine si parea ingrijita si rotectiva.

In fond…o masina trebuie sa te duca n siguranta din punctul A in punctul B si asta e cam tot ce consider eu important la o masina.

Vesnica plimbare la Breaza.

Plecasem intr-o vineri arzatoare de august la Breaza. Scapasem pe la amiaza de la munca..pe motiv de “Short Friday” si impreuna cu dl. meu am decis sa “hit the road” ca sa prindem doua nopti acolo…caci e un loc foarte relaxant.

Am facut un dus rapid si am facut repejor bagajele. Stiu ca suna ironic, dar era atat de cald in casa incat a trebuit sa dam drumul la racire, la aer conditionat pana cand am facut toate bagajele. Bun. Zis si facut. Am dus bagajele la masina, ne-am urcat in masina, am pus cd-ul nostru favorit si am bagat tare….aer conditionat auto.

Am decis sa o luam spre autostrada…deci am luat-o usor spre centru.

Pe la Eroilor…cand ne era lumea mai draga, ne dam seama ca traficul e cam greoi…dar asta e…am intrat in hora, jucam. Si parca era tot mai cald. Sigur merge aerul conditionat? Ne intrebam noi ca niste ingerasi. Se pune dl. pe verificari pune mana…racoare nema, ba chiar miroase aerul conditionat…sa nu moroasa a ars sau ceva. Pana la urma ne pica fisa si rasunam amandoi intr-un glas.

Freonul auto!!!

De cand am luat masina nu l-am verificat…nu ca as sti exact care e treaba cu el. Se pare ca Dl meu este mai priceput la asta asa ca am decis sa luam masuri inainte de plecarea la munte… Ce-i drept nu as putea sa conduc 100 km dus si nca 100 km intors pe o caldura infernala fara a avea aer conditionat. Asa ca l-am rugat pe dl. sa caute pe internet reincarcare freon si a dat peste ce de la www.freon-auto.com. Fiind in Bucursti i-am sunat si afland ca drumul mu trecea pe langa ei am facut o scurta oprire la Piata Romana si am reincarcat freonul. Au fost atat de amabili si rapizi incat a ramas sa ii chem ulterior si pentru igienizarea aerului conditionat de acasa.
Am plecat fericiti, am ajuns la Breaza cu bine, iar surpriza cea mai mare a fost faptul ca la Breaza ploua. Ploua atat de frumos incat in momentul in care am parcat masina am iesit in ploaie si am dansat efectiv sub atingerile calde ale unei ploi de vara relaxanta. A fost un weekend de neuitat.