De fiecare data cand ma gandesc la animatie(chiar destul de des), imi vine in gand intrebarea: “Oare ce vom vedea anul acesta la Anim’est?”

Si iata ca toamna a venit si odata cu ea nu numai bobocii si studentii de numara….ci si animatiile.

Festivalul International de Animatie, Anim’est 2014, isi deschide astazi portile cu proaspatul film “Boxtroli”, un film pe care este imposibil sa il ratez, mai ales ca m-am cam indragostit de troli dupa succesul lor din filmul Disney “Frozen” .

Animatiile se tin lant, evident, insa si evenimentele colorate si vesele. Rozul este culoarea din acest an. Sarbatorim 50 de ani de ROZ! Pantera ROZ! Si nu oricum sau oriunde.

Aniversarea panterei începe la Anim’est sâmbătă, pe 4 octombrie, de la ora 20.00, la Cinema Studio, cu o proiecţie specială 50 Years of Pink! a celor mai reprezentative scurtmetraje din celebra serie animată, un program restaurat şi digitalizat ce va fi proiectat pe DCP. Noaptea continuă, după porţia nostalgică de aventuri haioase ale celebrei feline, cu o petrecere de la ora 22.00, la Re:Animation Hub. Inserţiile tematice de saxofon şi ritmuri de funk & disco vor fi asigurate de cei de la Nicecream.fm, iar outfitul e obligatoriu să conţină şi un item roz.

Ok, dar ce e Re:Animation Hub? Anul acesta, Anim’est pa pregatit o serie de evenimente speciale într-o locatie noua pe harta festivalului. O casa istorica situata la numarul 53, pe bulevardul Carol I, o adresa inscrisa deja in circuitul cultural bustean, devine, intre 3 si 12 octombrie, Re:Animation Hub by Jameson – Carol 53. Sunt foarte incantata despre aceasta initiatia. Am ramas mereu impresionata de povestea acestei case si chiar frecentez cu placere evenimentele culturale si mai ales de sprjin social tinute in aceasta locatie.

Avem multe de vizionat in urmatoarele 10 zile. Din nefericire, voi putea sa ma bucur de festival doar seara si in weekend, insa voi incerca sa iti ofer informatii cat mai interesante despre evenimente.

Programul complet il gasesti pe pagina oficiala Anim’est.