Fan branzaTu esti dependent de branza?

Totul a pornit de la discutia dintre o mamica si fetita ei.

Mama: Tu crezi in Rai?
Fetita: Nu!
Mama: Dar in ce crezi?
Fetita: Branza!

Pe buna dreptate, cred ca branza este magica. Exista atat de multe sortimente, care mai de care mai senzual, mai pufos, mai gustos, mai savuros. Si multi imi spun adesea ca pasiunea pentru branza este cam extrema. Dupa ce am poftit la branza chiar si la ore extreme…. cum ar fi pe la 2-3 noaptea de parca as fi fost ca mama Rapunzelei, nu altceva, am decis sa studiez putin dependenta de branza. Concluziile sunt surprinzatoare si daca simti si tu acelasi lucru ca si mine despre branza, fii atent.

Fan branzaSi chiar exista o oarecare dependenta de branza. Daca iti place branza si spui adesea, mai in gluma, mai in serios, ca esti dependent de branza… atunci chiar esti. Daca ai pleca pe o insula pustie si consideri ca branza este cel mai important lucru de luat in calatorie, atunci clar te confrunti cu o mica dependenta de branza.

Defapt… te confrunti cu o dependenta de lactate in general pentru ca s-a dovedit stiintific faptul ca laptele de vaca contine o proteina numita cazeina menita genetic sa atraga intotdeauna vitelul la mama sa, oferind, de asemena, un efect linistitor. Cercetatorii spun ca rezultatul ar fi similar cu cel al morfinei, iar branza, avand lapte concentrat in compozitie, ar fi cea care provoaca dependenta.

Am putea, oare, sa spunem “we’re gettin’ high on the milky way”?

Si totusi, nu e cazul sa ne impacientam. Branza este un aliment de baza de sute de ani si este considerat unul dintre cele mai gustoase moduri de conservare al laptelui in forma solida. Contine calciu din plin, iar acesta ajuta la intarirea oaselor, dintilor si, in plus, face parte dintr-o dieta sanatoasa si echilibrata.

sursa: danielbotea.roSunt mandra de pasiunea mea pentru branzeturi. Sunt Fan branza pana in maduva oaselor.

Dependenta asta este interesanta, cei drept, insa povestea noastra continua. Daca branza ne face sa ne simtim ca in rai, atunci ingerasii sunt pufosi? Si Dumnezeu e Fan branza! Ce divin! Deja imi imaginez raiul branzei pufoase. Atat de gustoasa… cea mai pufoasa.

Ma uit si acum la poza frigiderului lui Daniel Botea si imi ploua in gura…

Si nu e de mirare ca fetita noastra din poveste a ales sa creada in branza! E alba, e pufoasa si mereu langa noi.  Si nu ar fi de mirare daca seara, la culcare, ar spune o rugaciune speciala…

Pufo, pufoselul meu
Ce te pap si gust mereu
Totdeauna fii cu mine
Cu branzici din cele fine
Eu zic puf, tu pufosenie
Imi oferi dragalasenie
Azi Delaco m-ansoteste
Cu branzica ma serveste

Articol redactat in cadrul Spring Superblog 2017.