De cand ma stiu, am pistrui. Si mama are pistrui, iar dupa cum povesteam acum ceva vreme, tata s-a indragostit iremediabil de pistruii mamei.

Avand un ten asemanator cu al mamei, am reusit intotdeauna sa cadem de acord asupra ingrijirii fetei. Cremele sunt specialitatea mamei, caci ii place sa le studieze temeinic inca de pe vremea in care lucra la un magazin din centrul Bucurestiului de Mercerie-Parfumerie, un magazin super-chic, vizitat in special de actorii teatrelor din zona aceea. Produsele Farmec erau nelipsite de acolo…cu toate beneficiile lor de hidratare, iar mama, stiind totul despre tipurile de ten reusea sa recomande crema perfecta dintr-o singura privire si fara intrebari. Produsele romanesti erau, si sunt, desigur, si astazi, o marca de incredere, iar ce a reusit Ana Aslan mi se pare incredibil.

Imi este utila experienta mamei si chiar si acum ea este cea care imi alege cosmeticele de orice fel. Cel putin, la cumparaturi de cosmetice ne place sa mergem in familie.

Hai sa iti povestesc despe pristruii mei. Nu ma deranjeaza enorm prezenta lor, insa primavara bate la usa si cum voi da cu nasul de soare mai puteric ma voi trezi cu fata plina de pistrui.

Tehnic vorbind, pistruii sunt inofensivi pielii, in sensul ca daca ai pistrui nu suferi de vreo boala, insa pentru multe persoane, acestia pot deveni deranjanti. Desi imi ador pistruii, si eu imi manifest uneori nemultumirea asupra prezentei lor in exces. Pe langa prezenta lor, pielea este ceva mai sensibila la razele ultraviolete si cum da soarele, este necesar sa imi ingrijesc tenul delicat ceva mai temeinic decat in alta perioada a anului.

Imi amintesc si acum glumele tatei cand ii spuneam ca nu mai suport pistruii. Zicea ca “se scot cu foarfeca” Hi hi.

Ce-i drept, aceasta crema, despre care iti voi povesti, am gasit-o pentru prima oara in dulapul mamei. A fost o surpriza, trebuie sa recunosc, pentru ca nu imi spusese vreodata ca are probleme cu pistruii. Si astfel am invatat despre beneficiile cremei pentru pete si pistrui cu Bambus.

Crema reuseste cu succes sa estompeze petele create de pistrui, insa pe langa acest beneficiu, pielea este hidratata, vitamizata si protejata impotriva radiatiilor solare si a iritatiilor.

Unii oameni spun ca “baba sufera la frumusete”, insa aceasta crema sparge acest mit. Iti rezolva si problema cu pistruii si iti si ingrijeste tenul sensibilizat.

Si totusi, de ce sa nu ma bucur de pistrui. Studiile arata ca femeile cu pistrui au tendinta sa traiasca mai mult decat cele lipsite de aceste mici semne de pe fata. Pistruii sunt atragatori, misterosi si captivanti, reusind cu succes sa atraga atentia.

Ce-i drept, imi doresc mult ca si copiii mei sa aiba pistrui pentru ca mi se par draguti. Chiar daca am tendinta sa ii doresc uneori mai estompati pe ai mei, cred cu ardoare ca piticii pristruiati sunt adorabili.

Prin urmare, pistruii, plini de unicitate, sunt bineveniti si totusi nu doriti in exces. Nu-mi fac griji, insa, pentru ca produselele de la Farmec au intotdeauna grija de mine.

Articol redactat pentru Spring Superblog 2017.