Cine spune ca la munte e frumos sa mergi doar iarna cand poti schia nu stie cat de palpitant poate fi vara la munte.

Nu cred ca exista persoana care, cel putin in copilarie, sa nu se urce in copaci sau sa-si imagineze ca e Tarzan, ori Mowgli cutreierand liber padurile si “zburand” din copac in copac prins de o funie.

In fond si la urma urmei, fiecare dintre noi trebuie sa isi ia portia de miscare in aer liber. Daca iarna la munte inseamna schi, sanius, snowboard si bulgareala, iata ca vara poti sa te bucuri de peisaj si aer curat, sa faci drumetii, sau sa mergi in parcul de aventura de la Straja. Fie ca megi in vacanta la Straja sau  poate intr-un teambuilding la Straja poti adauga in programul zilnic putina miscare iesita din cotidian.

Nu suntem in marile orase, unde doar alpinistii utilitari se cocoata, ba in copac dupa o pisicuta, ba pe o cladire care are nevoie de putina vopsea. Acum este momentul nostru, departe de jungla urbana, sa luam o coarda si sa scapam de emotii si rau de inaltime. Copacii sunt prieteni buni si creeaza o atmosfera superba. Sunt sigura ca si tu ai momente in care iti dorestii sa urlii cat te tin plamanii pentru a te elibera de stres. Iti garantez ca in padure doar copacii te vor auzi, iar daca se va fi intamplat sa te auda vreun urs, va fi prea lenes sa se urneasca.

Copiii ar fi incantati de aventura, iar tu, parinte responsabil, cu siguranta nu te poti lasa mai prejos. Iar daca oboseala te-a rapus dupa atata munca, poti sa te relaxezi si sa-ti umplii cu siguranta bateriile datorita aerului curat, peisajului si linistii.

Spre deosebire de iarna, cand drumul poate intampina dificultati, accesul catre Straja pe timp de vara ar trebui sa fie floare la ureche chiar si pentru un sofer incepator.

La Straja am ajuns deja cu doua ocazii si pot sa spun ca este un loc superb. Vila Alpin m-a primit calduros si chiar m-am bucurat de sederea acolo.

Si zau..unde poti sa te simti mai aproape de nori daca nu pe munte?

Acest articol a fost redactat pentru Superblog 2014.