Caut “the Answear” la o întrebare care mă bântuie de ceva vreme. M-am tot gândit la un model al cărei spirit din punct de vedere al modei să îl împărtășesc. Mi-a fost dificil pentru că sunt uneori convinsă că m-am născut în decada nepotrivită. Cred uneori că anii ’20-’30 sunt anii mei de glorie. Alteori cred că anii ’50-’60 mi s-ar fi potrivit mai bine.

Și iată că m-am oprit într-un final la un simbol al eleganței care nu se demodează niciodată. Este vorba de celebrul stil “little black dress” pe care l-a promovat și propulsat Audrey Hepburn în Breakfast At Tiffany’s. Ce film, ce interpretare colosală și ce rochie spectaculoasă a avut!

Astăzi vom face un exercițiu de modă. Provocarea este să reușim să recreem stilul și energia unei rochii glam cu aceesoriile aferente într-un buget sub 999 lei. Vom reuși? Ramăne de văzut. Dar ar fi interesant un Revelion tematic…

Iată modelul. În filmul care a ridicat-o la rangul de star, Breakfast At Tiffany’s, Audrey Hepburn a purtat o rochie neagră fără mâneci mulată și lucioasă, cu o croială finuță și elegantă. Mănușile negre, lungi completează imaginea alături de pantofii extravaganți. Avem de asemenea o pălărie gigantică și niște ochelari asortați. Pe lângă acestea, ea mai purta și un palton de damă crem foarte chic.

“O rochie trebuie să urmărească corpul unei femei, în niciun caz corpul femeii să urmărească forma rochiei. Aceasta este adevărata modă!” spunea creatorul acestei rochii faimoase, Hubert de Givenchy.

Fiind perioada reducerilor, prețul variază, însă provocarea rămâne. Iată ce am găsit și ar putea să ne inspire din celebra rochie a lui Audrey Hepburn în Breakfast At Tiffany’s:

Cel mai dificil a fost să găsesc rochia, iar cea care mi-a transmis aceeași energie este aceasta care este redusă de la 139,90 lei la 199,90 lei.

Dacă țintești acest outfit pentru Revelion, cum mă tentează și pe mine de altfel, am găsit aceste mănuși lungi din piele cu prețul între 119,90 și 139,90 lei.

Ochelarii trebuie întotdeauna să fie mari și spectaculoși. Iată o pereche inspirațională cu prețul între 34,90 și 46,90 lei.

Nici prea-prea, nici foarte-foarte, acești pantofi cu toc sunt fascinanți când ne gândim la subiectul de referință. Preț: 89,90 – 129,90 lei.

Acestei pălării îi mai trebuie doar o eșarfă pentru a fi adorabilă. Preț: de la 129,90 redus la 89,90 lei

Paltonul a fost ușor de găsit la un preț între 259,90 și 369,90 lei.

Acești cercei sunt destul de extravaganți pentru a complimenta întreg outfitul. Preț între 24,90 și 34,90 lei.

Așadar, la un simplu calcul, ieșim în buget și ne alegem cu un look inspirat din cea mai cunoscută rochie din istorie, cea a lui Audrey Hepburn în Breakfast At Tiffany’s. Și dacă te grăbești reducerile te așteaptă în această perioadă. Mult succes!

Articol redactat în cadrul competiției Superblog.

Foto: Pinterest, Answear.