De cand s-a inventat masina de spalat automata viata femeilor s-a infrumusetat. Au renuntat rapid la spalatul manual, iar mainile lor sunt acum mai protejate de agentii de inalbire si detergentii toxici pentru piele. Desigur, si surata ei pentru vase face minuni si mi-e pe lista ca prima achizitie dupa nunta.

Ce vreau insa sa iti povestesc astazi este cum se face ca mama are nu doar una, ci doua masini de spalat pe holul casei. Bine, bine…dar de ce ai avea doua masini de spalat stand la bloc?

Poate e o moda cu doua masini de spalat

purple-paint-in-wall-of-laundry-room-with-white-washer-dryer

In filmele americane exista Laundry room si are, de fel, mai multe masini de spalat fie ca este vorba de una intr-o casa, sau una la subsolul blocului, sau una cu plata, gen magazin. Mereu mi s-a parut usor ciudat acest aspect, insa pe cand eram copil am descoperit ca exista si la noi o astfel de camera numita Spalatorie. Avea cladirea in care locuia bunica. Ce-i drept, era dotata cu o singura masina de spalat care era semiautomata, o masa cu ligheane, sarme pentru agatat haine si o mare cada de metal in care probabil clateai imbracamintea. Mi se parea de-a dreptul fascinant mai ales pentru ca imi povestea bunica si despre camera de peste hol care era numita Calcatorie. Si zau ma minunam la ideea ca prin anii ’50-60 femeile, fiind casnice, inca isi pierdeau o multime de timp spaland rufele si apoi calcandu-le in camere speciale.

Dar ca sa ne intoarcem la oile noastre, sau mai exact la masinile noastre de spalat. Doua. La mama acasa. Imi imaginez ca mama este intr-o perioada de tranzitie. Tocmai a cumparat o noua masina de spalat si inca nu stie ce sa faca acum cu cea veche.

De ce a cumparat o masina noua de spalat? Pentru ca de cate ori o folosea reusea sa trezeasca si mortii cu zgomotul produs de ea. Prima oara cand am auzit-o am crezut ca tata face experimente cu motoare de avion cu reactie taman in casa. Dar nu… era masina de spalat. Acum mama este foarte multumita de masina de spalat super silentioasa. Are nu mai stiu cati de + langa A-ul protector de bani dati pe electricitate.

Si rezolvarea

Masina de spalat cea veche isi facea treaba destul de bine, insa cam zgomotos. Si ma gandesc si la faptul ca in curand o sa am casa mea. Poate ca nu voi reusi imediat sa imi achizitionez toate dotarile absolut necesare in casa. Iar daca o masina de spalat scoate zgomote e semn ca e bolnava, nu ca e defecta. Asadar caut un service masini de spalat bucuresti. Ar fi pacat sa nu o rezolv…mai ales ca este acolo si as putea chiar adauga ca ma asteapta. Si cine nu ar cauta in situatia mea reparatii masini de spalat bucuresti. Cred ca acest lucru este cel mai bun si chiar daca repar masina inainte sa imi iau casa. Tot cred ca fac un lucru bun si rezolv o mica parte din cheltuiala.