In profesia mea cunosc si comunic cu o multime de persoane. Sunt uneori atat de multe incat am momente in care sunt salutata de oameni pe care nu ii recunosc pe strada sau din contra, imi amintesc de cineva care lucreaza in X domeniu si as vrea sa il intreb ceva, insa nu i-am retinut numele.

Si iata ca in acel moment scot cel mai important teanc de hartii. De fapt, daca erau realmente bucati de hartii asa cum ti-ai putea usor imagina, tare anevoios ar fi fost sa cauti intre ele. Dar ma refeream la cartile de vizita. Sunt o oglinda a personalitatii, un soi de mini CV pe care am ajuns sa il consider indispensabil.

Pe o carte de vizita sunt scrise cele mai importante lucruri despre un om: numele, telefonul, contactul online si profesia. Unde pui ca ele, desi sunt micute, reflecta personalitatea posesorului. Exista carti de vizita de Lux personalizate in fel si chip… cu diverse modele care ma impresioneaza mult. Un exemplu ar fi aceste carti de vizita multistrat. Mi se par feerice.

Si trebuie sa recunosc faptul ca aceste mici bucati de carton mi-au deschs multe porti.

O carte de vizita frumoasa si bine facuta o pui la pastrare, o arati la prieteni si indiferent a cui este va atrage multa admiratie.

Unde mai pui ca exista acel moment in care te intalnesti cu o persoana noua cu care vrei sa pastrezi legatura si ai marea placere de a spune “stai ca iti dau o carte de vizita”.

Apropo de acest moment, miera trecuta cand am fost la corul Gospel, discutam aprins cu Lafayette Jerico, unul dintre cantareti,  si la sfarsitul conversatiei o amica a spus “let me give you my card”(cat pe aci’ sa scoata cardul bancar). Si el si iubitul meu se gandisera la cardul bancar, Jerico chiar se gandea ce primitori sunt romanii…”abia m-a cunoscut si vrea sa-mi dea cardul ei”.

Sunt mandra de cartile mele de vizita nu doar pentru ca sunt ale mele, sunt cu numele si detalii despre mine dar, mai ales pentru ca designul este realizat de mine.

Cum altfel sa imi mai pun amprenta mov asupra persoanelor care le cunosc?

Unii spun ca dupa doar o simpla privire in directia mea, chiar si fara sa ma cunoasca, ii face sa exclame “Doamne ce mov este fata asta!” . Si inca ma mai suna prietenii sa imi spuna ca au vazut ceva mov si s-au gandit la mine.

Dar cartile mele de vizita spun restul povestii. Iti spun ca imi place sa scriu, ca am spirit artistic si ca sunt jurnalista de profesie si pot pune fara probleme punctul pe “i” intr-o poveste, ca pot face tehnoredactarea unei carti, a unor afise sau reviste, dar in acelasi timp iti pot pagina si cartea adaugand o coperta care sa o faca sa sara din rafturile librariilor. Nu ma laud, aceasta este meseria mea si va spun voua, celor care nu cunoasteti aceste amanunte. Sunt mai mult decat un “lucru” mic mov si Vraja nu este doar numele meu.

Va urez o seara frumoasa si va las cu o scurta intrebare:

Cartile voastre de vizita va reprezinta?