Franta nu m-a atras foarte mult de-a lungul timpului, insa a avut cateva lucruri care mi-au marcat existenta. Si nu ma refer la mancarea mea favorita, cartofii p(/v)rajiti. Ma gandesc la cele cateva carti…la cei cativa autori francezi ale caror opere m-au fascinat inca de copila. Daca Cei 3 muschetari mi i-am luat in vacanta de vara ca lectura pe la 12 ani…si am terminat in 2 zile cate un volum si apoi m-am plans toata vara ca ma plictisesc la tara, cu Mizerabilii a durat ceva mai mult sa parcurg cele 5 volume. Aveam vreo 14 ani cred si era inca o carte greu de digerat mai ales la partea istorica, dar mi s-a parut un roman superbisim.Pentru varsta aceea sa imi pierd noptile citind era ceva de neconceput.

No…hai sa las cartile….cert este ca Mizerabilii este una din povestile care m-au fascinat si ma fascineaza in continuare.

Miercuri am iesit la film cu colegii de la master. In urma votului a iesit Les Misérables 2012. Doua ore si jumatate de replici cantate. Trebuie sa recunosc si faptul ca filmul nu a fost pe gustul tuturor. Unii au cedat nervos si au parasit sala dupa numai o ora.

Hai sa iti spun cum l-am vazut eu. Trebuie sa recunosc, melodiile mi-au placut in majoritate. Au fost interpretate deosebit. 99% din replici au fost cantate. Ei bine, acest aspect mi-a placut si nu. A fost cel mai muzical film pe care l-am vazut. Au fost si cateva clisee destul de amuzante. Am privit filmul cu umor si l-am gasit astfel ceva mai savuros. Povestea a fost frumos ilustrata si conturata. Actorii au fost excelent alesi.

 

O surpriza neasteptata au fost  Hugh Jackman (Jean Valjean) si Russell Crowe (Javert) care au tinut ritmul muzical intr-un mod spectaculos.
Pe Anne Hathaway(Fantine) am mai auzit-o cantand in Ella Enchanted si chiar nu suna rau.
Amanda Seyfried(Cosette), draguta de ea….ei….pe ea nu o sa o uit pentru prestatia din Mamma Mia. Acum mi-a facut o impresie la fel de buna.
Ce as putea spune de Sacha Baron Cohen (Thénardier)? Rolul i se potriveste ca o manusa. Defapt…lui i se potrivesc toate rolurile de sariti de pe fix. A dat culoare filmului…si sare si piper.

In concluzie flmul a fost deosebit. A fost putin tras de par, dar mi-a placut