Asta ii spun adesea cand vedem o pisica draguta si ne-am dori sa o adoptam, sau cand am vrea sa schimbam mobila sau sa vopsim peretii, sau chiar sa tinem Revelionul la noi…dar deh! Locuitul cu chirie este intotdeauna plin de reguli care incep cu “Nu” chiar daca esti cel mai linistit locatar. Oricum… strangem banuti… ne organizam si, mai ales, ne documentam despre Prima Casa si sper ca pana la finalul anului sa ne indeplinim visul.

Ne-om lua noi casa…dar cum o vom face sa arate dezbatem de vreo 3 ani incoace. La inceput era o discutie haioasa…apoi am decis sa dezbatem totul in cat mai multe detalii. O data am facut-o chiar lata… Am mers prin toate depozitele de mobila de prin Bucuresti si am inceput sa dezbatem cu maxime detalii ce ne place la aia sau ailalta. Astfel ne-am dat seama ce gusturi avem fiecare si cum le vom impaca. Insa dezbaterea nu s-a oprit nici acum…

Mie imi place mobila din lemn masiv, dar el vrea pal d-ala lucios in bucatarie. Eu l-am amenintat ca daca vrea asa ceva va gati doar el in bucataria aia. El m-a anuntat ca a vazut si mobila de sufragerie minimalista (pe care incape doar un TV foarte mare) tot din pal lucios. I-am zis ca nu vreau oglinzi in casa si ca ok….luam pal ca e mai ieftin…dar sa se vada macar furnirul de lemn natural…textura aceea irezistibila… in plus…mie imi place mobila retro…vreau si sa am loc pentru toate cartile, sa am si spatii de depozitare…si dulapior pentru birotica.

Detalii… I-am zis ca vreau cel putin o camera cu peretii mov…si am convenit ca aceea va fi camera mea dressig-croitorie-atelier… pana cand va fi camera de copii candva. Mie mi-ar fi placut sa fie dormitorul….caci am vazut o aranjare tare faina cu pat alb(pe care l-as fi pus ce-i drept pe mijloc) si un covor pufooos…numit Whisper….de la Diego.


El zicea ca vrea un perete jucaus… unde sa puna la indemana jocuri si distractii… si tot de la covoare am inceput sa imi imaginez. Trebuie sa fie flori si relaxare…o canapea jucausa…cam asa…

Tot ce i-am putut sugera a fost faptul ca daca nu vrea sa doarma pe pres, ma lasa pe mine sa aleg covoarele pufoase si mov. Trebuie sa fiu femeie in casa….sa ma impun…ca doar eu am simt estetic…si practic…

Apoi am ajuns la perdele.

Am o idee destul de bine conturata cand vine vorba de perdele. Stiu foarte bine cum doresc sa arate si am pus ochii pe niste perdele lila mat. Singura chestie este ca ador pur si simplu combinatia dintre cele 3 nuante din gama sa. E o decizie tare grea si ma tenteaza deja ideea de a folosi fiecare culoare pentru o alta camera.

Unde pui ca la Diego ai parte si de servicii complementare cand vine vorba de metraje. Asadar, dupa ce achizitionezi materialul pe dimensiunea dorita, poti sa ii aplici tiv. Iar ceasca de cafea si consilierea profesionala sunt acele mici detalii pe care le apreciez…si care ma vor face sa intru cu incredere in magazin atunci cand ne vom transforma visul in realitate.

Pana una alta… Pinterest este prietenul meu si adaug in el toate lucrurile interesate…

Articol scris pentru Spring Superblog 2016.