A venit primavara!!! Pentru mine, primavara este inceputul anului, este raza de soare care imi gadila obrajii, este martisorul alb-rosu care imi spune ca florile au inflorit, copacii au imbobocit si pasarile au venit. Primavara mea inseamna fericirea. Primavara se sadesc si florile….he he…uite…am ajuns unde trebuie. La flori! Ador florile gingase ale primaverii: ghiocei, zambile, lalele, stanjenei, liliac, panselute, branduse, narcise, albastrele, viorele, irisi si multe alte flori care imi fac primavara mai frumoasa. Nu mai spun de magnolii si copacii infloriti care ma vrajesc…sunt asa cu primavara in suflet in aceasta prima zi a sa.

Dar hai sa iti povestesc despre gradina mea.
image

Ador gradina mea de flori, desi nu mai am timp sa stau foarte mult in ea. Tata insa, vrednic pasionat de gradinarit, tocmai si-a sadit zilele trecute rasadurile de rosii. E asa entuziasmat. Si pentru ca a venit primavara si pentru mine primavara inseamna flori si gradini frumoase, am ales pentru tine…si pentru tata…o carte foarte utila: Gradinaritul anotimp cu anotimp – Ghid complet de plantare, crestere si mentinere a gradinii personale.

Ce vei gasi in ea? Ei bine, cam tot ce trebuie sa stii cand iti amenajezi o gradina. Si cred ca iti vor fi ajuns aproape 500 de pagini de sfaturi gradinaresti. Vei afla despre felul in care trebuie sa iti proiectezi gradina, cum o amenajezi, cum o ingrijesti, despre vita de vie, trandafiri, gradina de legume, pomi fructiferi si arbori de diferite feluri, plante perene, plante anuale, de apa, cataratoare, de vas, erbacee, ferigi, bambusi si chiar vei putea gasi idei despre cum se amenajau gradinile in diferite perioade istorice. Ca sa fie totul tot, cartea ifi ofera informatii si despre ornamente de gradina.

Imaginile alese sunt superbe si trebuie sa recunosc faptul ca de doua zile incoace nu ma pot dezlipi de ea. Stiu ca daca i-o dau tatei, n-o mai vad, asa ca profit inca de ocazie si o mai rasfoiesc eu. Imi place mult tonul cald si informal in care a fost scrisa. E genul de carte care incepe cu “A fost o data o gradina frumoasa si astazi vei afla cum a fost facuta si cum poti face si tu una”. In plus, poti afla si cateva informatii istorice despre aceasta activitate pe care si babilonienii, egiptenii, grecii si romanii o practicau cu o mare pasiune.

Sa nu uit! Primavara frumoasa si calduroasa iti doresc!

Acest articol face parte din campania vALLuntar ini?iat? de Grupul Editorial All, cu sprijinul Romsilva ?i este în c?utare de cel pu?in 15 comentarii pentru a planta un pomi?or. Si uite ca am si ghidul pentru plantarea pomisorului.