Nu de puține ori am povestit despre cât de mult o admir pe mama pentru frumusețea naturală de care s-a ținut mulți ani. Deși a lucrat 30 de ani în zona cosmeticelor, nu a fost adepta lor și a preferat întotdeauna să își conserve naturalețea și pielea netedă.

Farmec și Gerovital Plant au fost mereu recomandările ei pentru menținerea și întreținerea pielii netede, fine și mai ales tinere. Fiind produse inspirate din natură, și purtând o bogată istorie a frumuseții încă din vremurile bunicii, de la Laptele Doina și până la cremele Gerovital H3 – care a fost primul produs 100% românesc care și-a câștigat și menținut un renume mondial, aceste cosmetice au făcut parte din viața noastră de când ne știm.

Era și firesc să adopt această direcție, iar de când am trecut de pragul de 30 de ani am început să privesc mai serios problema conservării tenului. Nu mai avem de-a face cu vremurile de acum 50 de ani sau chiar de acum 25 de ani, când mamele și bunicile noastre arătau bine și la 40 de ani.

Factorii externi s-au modificat, iar pielea noastră rezistă cu greu vremii neprielnice, dar și reacționează întens și nu prea frumos la ceea ce mâncăm sau punem pe față. Nu toate cosmeticele pe care le întâlnim sunt naturale, iar unele nu prea protejează pielea de praful care ne distruge porii. Pur și simplu noxele axfisiază tenul care îmbătrânește sau cel puțin se erodează mult mai rapid.

De aceea am ajuns la creme antirid ceva mai devreme decât mama. Nu că aș fi exagerat cu machiajul, ci pentru că factorii externi sunt tot mai problematici.

M-am întors și mă voi întoarce la Gerovital Plant ori de câte ori de ivește o nouă problemă. Nu că aș renunța vreodată la el, ci pentru că fiecare etapă a vieți vine cu noi provocări. Acum, la 31 de ani, am început să mă gândesc la faptul că vine iarna, iar pielea mea dă semne că nu o va încânta prea tare să fie atinsă de tăiosul viscol ce urmează.

Așa că o cremă hidratantă care are ingrediente de origine naturală în roporție de 96 % (ceea ce-i enorm) este probabil cea mai la îndemână soluție ca adaos la apa micelaă din aceeași gamă Microbiom Protect pe care o folosesc zilnic pentru demachere.

 

Am o tendință ciudată atunci când folosesc toamna și iarna fond de ten… mă trezesc cu mici bubițe pe față. Nu știu dacă e un soi de alergie sau pur și simplu pielea nu e capabilă să respire normal, însă problema este că aveam nevoie de ceva care să nu mă facă să par o adolescentă plină de coșuri la vârsta mea. Așa că m-am bucurat că această cremă ajută în problema mea cu alergiile, hidtratează și  contribuie la oxigenarea tenului.

Uleiul de măsline pe care îl conține și crema de față este unul dintre ingredientele pe care mama mi l-a recomandat încă din copilărie pentru masaj facial. Ba chiar îmi amintesc că o facea adesea pe pielea mea adolescentină, îmi masa fața cu ulei de măsline pentru a-l hrăni. Dar să fim serioși acum. Câte dintre noi își dorește să stea cu ulei pe față până este absorbit de epidermă? Eu nu mai am această râbdare și nici plăcere, dat fiind timpul tot mai limitat pe care îl beneficiem în cazul îngrijirii personale.

Astăzi voi opta pentru această cremă. Dar voi mai studia și restul produselor Farmec din această gamă extra naturală. Nu degeaba se spune că este Gerovital – Doctor în frumusețe.

Articol realizat în cadrul competiției Superblog.