Festivalul Anim’est a inceput de cateva zile. A inceput cu dreptul, cu proiectia filmului Boxtrolls. A fost un film pe care l-am asteptat cu sufletul la gura. Nu stiu daca este pentru ca e realizat in modul de animatie Stop Motion si stiu cata munca presupune un astfel de film, nici daca cumva m-am indragostit de Studiourile Laika atunci cand au fost prezente acum doi ani la Anim’est si am fost extrem de fericita sa ma pozez cu adevarata Coraline, sau poate pentru ca pur si simplu este o animatie deosebita si nu mai incape indoiala. He he..Nici nu te gandi ca o sa iti povestesc Boxtrolls. Nu! E un film care trebuie savurat. Tot ce pot sa iti spun este ca a fost o surpriza placuta si trebuie sa-l vezi. Nu-l rata sambata, 11 oct, de la ora 18, la Cinema Studio, in cadrul Anim’est.

Alt film surprinzator a fost Gradina de cuvinte. O animatie japoneza tipica, o poezie pura intesata cu minunate peisaje si presarata cu o iubire imposibila, dar totusi fireasca, plina de idealuri, aspiratii si vise. Animatia in sine mi s-a parut de o mare acuratete, iar povestea a fost fluida precum ploaia care leaga intreaga poveste. La Anim’est 2014 il puteti viziona la Cinema Studio, vineri, ora 20:30. Oh…nu-l rata, zau! Aaah….si vezi ca dupa generic mai are cateva cadre.

Am vizionat si Amantii electrici, sau Cheatin’, o animatie mai matura realizata in creion de Bill Plympton. Desi nu ma dau in vant dupa animatia de acest gen, trebuie sa recunosc faptul ca discursul autorului m-a fascinat si m-a facut sa privesc cu alti ochi animatia pe care urma sa o urmaresc. A fost interesanta, de-a dreptul electrica. Si in plus am primit si o carte postala cu autograf de la autor si desenul personajului principal, Ella. Lui Doru i-a desenat un peste care apare in poveste si e tare haios. Mai poti vedea povestea Ellei si a alesului sau duminica, la Cinema Studio, la ora 16:00.

 

N-as putea niciodata rata animatia clasica, asa ca nu am putut rata nici aniversarea de 50 de ani de Pantera Roz. M-am imbracat in roz si am savurat intreg evenimentul. Proiectia o mai poti viziona duminica de la ora 14:00, la Cinema Studio.

Sunt atatea animatii pe care le poti urmari pana la finalul festivalului. Nu uita ca joi ai Animusic night, vineri noapte ai Creepy Animation Night, iar vineri, sambata si duminica dimineata cei mici sunt asteptati la minimest. Mai sunt si o multime de proiectii ale competitiei…e tare interesant. Programul complet il poti vizualiza aici, iar pe site-ul oficial al festivalului Anim’est poti vedea descrerea detaliata a tuturor animatilor prezente.