Copila fiind, m-a prins si pe mine fenomenul Lego. Imi amintesc si acum ca imi doream o casuta Lego si de Craciun am primit o nava spatiala politista. Desi usor dezamagita la acel moment, am pus mana si am construit nava, am descoperit ca este destul de interesanta si am indragit-o. Pe vremurile acelea sa ai Lego original era ceva destul de rar, asa ca am invatat sa imi apreciez micuta naveta spatiala si am pastrat-o cu grija pentru a nu rataci piesele.

Ma tot gandeam recent… la popularitatea Lego in randul copiilor. Spre deosebire de Barbie, care este un brand clar destinat fetitelor, Lego a reusit intotdeauna sa captiveze copii de toate genurile…si nu numai. Sunt o multime de adulti care se relaxeaza construind din piese Lego mici sau mari piese de arta. In ultimii 15-20 de ani, universul Lego s-a largit considerabil oferind Parcuri tematice, reviste si carti cu povestile personajelor Lego, Jocuri video Lego, dar si filme de scurt si de lung metraj.

Ce te-ar face sa vizionezi un film Lego?

Aceasta intrebare am avut-o pe buze cand am acceptat invitatia de a merge la un astfel de film. Se spune ca prima impresie conteaza, asa ca am spus “ce-o fi, o fi”. Freeman Entertainment a adus in cinematografele din toata tara a doua productie de lung metraj din universul Lego. In urma marelui succes al Lego Movie din 2014, producatorii nu au anuntat doar un singur film in 2017. In septembrie, fanii vor putea viziona si The Lego Ninjago Movie. 

Care-i treaba cu Batman Lego?

In aceasta productie descoperim ca desi aflat in culmea succesului, prinzand raufacator dupa raufacator, Batman este nefericit. Defapt am putea spune ca Bruce Wayne se ascunde sub masca lui de erou pentru a se ascunde de adevarata sa frica… singuratatea. Viata lui este atat de seaca si, desi are un castel plin cu tot ce si-ar putea dori, el este tot nefericit. Prezenta singurului sau apropiat, Alfred, nu il ajuta cu mai mult de un sfat si un ceai. Totul se schimba cand afla ca seful politiei este schimbat cu o tanara roscata si pusa pe fapte mari. Iar in ignoranta sa totala, datorata, evident, noilor vesti, adopta un copilas orfan cu ochi sclipitori. Spoiler Alert: E vorba de Robin!

Prins in valtoarea evenimentelor, Batman ajunge fata in fata cu cel mai mare inamic al sau, Joker. Relatia lor bazata pe conceptul “love and hate” este sparta de ignoranta, considerata drept baza esecurilor tuturor relatilor.

Dar despre ce vorbim aici?

Nu, nu iti voi povesti tot filmul. Voi adauga, insa, faptul ca toti supereroii au facut petrecere la Superman acasa si nu l-au invitat pe Batman.

Joker ajunge cumva in celebra inchisoare Phantom Zone de unde ii elibereaza pe cei mai diabolici antagonisti din toate timpurile si spatiile. Asa ca nu ar trebui sa te mire daca il intalnesti pe Voldemort, Sauron, Godzilla, King Kong si roboti britanici (cunoscuti in lumea intreaga drept Daleks).

Si concluziile?

Batman Lego nu e un film plictisitor. Daca te gandesti, ca si mine, ca grafica nu poate sa ii dea prea mult, ei bine, filmele Lego reusesc altfel sa sparga topurile. Glumele sunt bine gandite si chiar amuzante. Si chiar daca am zis ca e doar un film de copii, am fost surprinsa placut de complexitatea povestii. Am dat peste cateva poante de neuitat care au toate sansele sa devina “replici de duh”. E un film care te pune ma mintea copiilor si pentru o ora si jumatate te trimite intr-o lume chiar neasteptat de amuzanta.

Da. Experienta Lego a fost surprinzatoare. Am descoperit ca filmele astea nu trebuie sa fie considerate dezavantajate intr-un fel pentru ca stau bine de tot in replici. Te invit sa il vizionezi in cinematograf cu prietenii mai ales daca esti pasionat de filmele cu supereroi. Ii vei surprinde in posturi cumva neasteptate. Si te invit si daca ai sub 18 ani si vrei sa iti serbezi ziua la Cinema. E un film amuzant.

De ce? ‘Cause I’m Batman!