…sau…

Misiune mai mult sau mai putin imposibila – de la Bucuresti pana la Constanta…sau invers.

Sa pleci la mare si sa stai cu burta la soare este deja un cliseu. Ce-i drept toti meritam sa ne relaxam in vacanta…mai ales daca lucram in domenii stresante. Dar, chiar si asa, dupa cateva zile de leneveala incepem sa ne plictisim, sa ne gandim ce putem sa mai facem diferit. Recunosc… mie imi plac vacantele descoperitoare, in care vizitez locuri noi… si le concentrez la maxim cu astfel de experiente. Muzeele si locurile istorice din Constanta le-am tot vizitat in timp. Unii ar spune sa mai schimb statiunea…dar mie imi place orasul…ehee…

Ce-i drept…n-oi fi ales eu sa plec in vacanta ca sa ma catar pe un canion precum Tom Cruise, insa o misiune, fie ea si imposibila, tot voi accepta… si cine stie… poate chiar voi reusi sa o indeplinesc.

Si iata ca am primit acest filmulet:

Si am pornit la drum, ghidati de o pagina de Facebook  pana pe strada Strada Ion Ratiu 119A din Constanta. Eram 4 fantastici… putin bronzati, putin batuti de soare si de mare…Eu, Morosanu, Victor si Corina. Si am ajuns intr-un loc care imi aducea aminte de un hotel… Sala de intampinare mi-a facut o impresie impecabila, am primit fise de prezenta si regulament(ceea ce mi-a placut), iar lucrul care mi s-a parut foarte de apreciat a fost dulapul de cusete cu cheita pentru fiecare vizitator. Mai ca ma gandeam cum ar fi daca uitam ca acea cheita e de la cuseta si vom incerca sa deschidem vreun lacat cu ea… Lacate, puzzle-uri, mistere de descifrat si putina adrenalina contracronometru… hmm suna familiar. Nu…nu e dintr-un film… Este vorba de camerele cu iz de filme politiste de la Quest Mission Constanta.

Despre camera vizitata o las pe Corina sa povesteasca tocmai pentru ca e la inceput…si cred ca a observat cu alti ochi camera fata de mine. Asta nu inseamna ca eu nu am observat-o bine…dar voi spune apoi ce as mai avea de adaugat.

“Camera Mission Impossible de la Quest Mission Constanta a fost cea mai distractiva camera din scurta mea cariera de “evadat”! Decorul a fost simplu cu cateva elemente vintage de efect (am admirat mai mult decat era cazul un aparat foto), iar aproape fiecare obiect din camera avea un rol in atingerea obiectivului incat sa nu iti pierzi timpul cu lucruri insignifiante. La cateva obiecte nici nu te asteptai sa aiba ceva de ascuns.
Camera a avut 2 avantaje mari peste alte camere – elementul surpriza pe care nu il voi strica si mana extrem de generoasa de ajutor a gazdei. Eram urmariti pe camera de catre gazda care din cand in cand ne vindea cate un pont (pe langa indicii); in general ne vedea apropiindu-ne de ceva important si trecand peste el/renuntand si ne spunea sa insistam, sa ne uitam mai bine pentru ca suntem pe drumul cel bun! M-a dus cu gandul la Garcia din Criminal Minds:

Garcia: “Your friendly neighborhood Oracle of all things knowable and unknowable at your service.”

Numeroasele indicii si mistere de elucidat ne-au tinut in tensiune, concentrati sa ne indeplinim misiunea in timp util, si ne-am distrat pe cinste mai ales cand am avut cateva realizari si cand am descoperit un important secret al camerei. In schimb nu este un secret ca daca sunteti in Constanta, trebuie sa treceti pe la Quest Mission!”

Cred ca aceasta camera a fost printre putinele care i-a dat fiori si adrenalina. Mi-a facut inima sa tresare pentru o clipa si, recunosc, din acest punct de vedere, o ador!  Timpul de evadare a fost de 44 de minute.   Pe langa camera MI, cei de la Quest Mission au si camera C.S.I. si mai pregatesc Secretul lui Da Vinci.  

Ohoo…nu e plictisitor, iti garantez! Si daca ti-a placut ce-i in Constanta…poti continua si in Bucuresti…sau invers. Asta pentru ca cei de la Quest Mission au aceleasi camere si in Bucuresti. De aceea am decis sa incercam camera C.S.I. in Busi…fara a fi in vreun fel afectati de efectul sarii si al brizei… Voi reveni cu noua experienta cu siguranta. Abia astept!