Cine iubeste o femeie neepilata?

Zau? Iti pui aceasta intrebare?

Raspunsul este insa simplu. Cine iubeste.

Nu l-am auzit vreodata pe Dl Jumatatea mea sa imi reproseze ca sunt tepoasa pe picioare. Ce-i drept, stie ca atunci cand ii dau aceasta ocazie de a mangaia glaspapir trec printr-o perioada foarte aglomerata la serviciu si ultimul lucru de care mai am timp este sa stau in baie urland cand smulg firele de par. Trebuie sa recunosc ca sunt rare momentele in care apelez la epilatul cu ceara. Am pielea foarte sensibila si nu face fata unei astfel de provocari. De aceea folosesc alte metode mai putin dureroase si mai rapide, insa si mai putin eficiente.

Astfel ajung la primul avantaj al metodelor de epilare cu ceara sau definitive. Faptul ca epilarile sunt de durata.

Un alt argument ar fi faptul ca, din ce stiu eu, ceara contine diverse uleiuri sau proprietati menite sa trateze pielea in timpul in care ceara se afla pe piele.

Hmm…dar eu voiam defapt sa iti spun despre reactia barbatilor la banalul “marar de pe picioare”. Ei, acum sa nu te gandesti ca barbatii vor sa faca un concurs de tipul “care are par mai mare pe picioare”(desi intre ei practica astfel de soncursuri…hi hi), insa sunt intelegatori cand il observa. Ei mereu sustin ca le place naturaletea, asa ca daca te simti tu bine in pielea ta, el nu are ce sa reproseze.

Si epilatul nu a fost mereu la moda. Citeam recent ca in anii 60′-70′ chiar si marile actrite de la Hollywood se lasau fotografiate in toata splendoarea lor. Si vorbim de actrite precum Sofia Loren sau Marilyn Monroe.

Femeile au incercat din cele mai vechi timpuri diverse metode de epilat: dinti de rechin ascutiti, scoici sau chiar o mixtura cu arsenic. Motivele au fost diverse: religioase, datorita conditiilor vitrege de igiena ale vremii, estetica.

Daca ne intoarcem la vremurile actuale, motivatiile epilarii sunt diverse si sincer ma gandesc ce motivatii sunt valabile astazi. Evident, nu sunt contra epilarii si cred ca o femeie trebuie sa fie epilata cel putin atunci cand poarta o fusta scurta sau un maieu.

In cazul barbatilor, insa, sunt contra epilarii cel putin pe piept sau picioare. Cred ca isi pierd astfel masculinitatea.

As vrea sa stiu, draga cititorule, ce motivatie ai pentru epilare si care sunt momentele in care iti permiti sa pari neglijent in aceasta privire?

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2014.