Inca de cand eram o ghinda visam sa devin printesa. Am avut destule modele si inca imi dovedesc ca visele sa devina realitate. Nu, nu am aflat peste noapte ca sunt printesa, insa fericirea cand vad o printesa Disney este enorma. Studiourile Disney isi fac treaba excelent si nu este an sa nu intalesc aceeasi fericire atunci cand mai cunosc o printesa sau o poveste extraordinara.

In copilarie vizionam de sute de ori toate animatiile celebre: Alba ca zapada, Ariel- mica sirena, Cinderella, Frumoasa si Bestia, etc. Ma faceau sa ma simt la randul meu o printesa si inca o mai fac cu succes prin noile animatii… Printesa si broscoiul, Brave, Tangled si, sa nu uitam, Frozen. Adoram, asa cum o fac si astazi, animatiile clasice Mickey Mouse, Donald(care ocupa o mare parte din sufletul meu), dar si creativele Silly Symphonies.

Orice vedeam cu Disney ma facea sa fiu fericita… Aveam o multme de carti de colorat, carti de povesti, stickere si jocuri diverse… era o incantare sa stau sa ma joc si sa colorez in fiecare zi. Eu le dadeam cu grija viata si apoi imi imaginam ca am ajuns la Disneyland sa le povestesc cat de mult le indragesc. Ei….copilaria mea a fost speciala tocmai datorita desenelor animate Disney.

Erau vremuri cand primeam un set de carioci si o carte de colorat Disney si in 24 de ore aveam “mission accomplished”…cartea era colorata toata, iar cariocile stoarse si de ultima picatura de culoare.

Nu o sa uit niciodata cat de indignata am fost atunci cand am invatat sa citesc si am descoperit ca povestea din Alba ca Zapada are un alt fir narativ fata de cel pe care il stiam pe dinafara din animatia Disney.

De-as mai fi copil m-as juca in acelasi fel atat cu povestile copilariei.  Anii insa au trecut, tehnologia a evoluat, iar copii nu mai folosesc carioci, nici jocuri si puzzle-uri in cutii de carton. De aceea copiii de azi se simt atat de atrasi de jocurile online. Si nu ii judec, jocurile ocupa mai putin spatiu, nu se mai mazgalesc pe degete… Am intrat aici si am dat si peste o multime de jocuri online Disney Junior. Sunt atat de incantata incat cred ca imi fac timp sa ma joc si eu putin…