Nu stiu daca v-am povestit de casa mea de la tara, sau munte, sau vacanta. E mult spus tara, e mult spus munte. E mult spus si de vacanta, insa cred ca acesta este un termen mai potrivit. Este localizata intr-un satuc de pe Valea Prahovei, sus pe munte, unde cu greu au patruns apa curenta si confortul oferit de drumuri asfaltate.

IMG_3041

E frumoasa foc si imi e tare draga mai ales pentru ca tata a facut-o de la un cap la celalalt. Ce-i drept este si meserias, unul chiar foarte bun, insa pentru ca un tamplar nu e si electrician, sobar sau instalator, casa inca mai scartaie din aceste aspecte. Acum sa nu credeti ca ar fi vreo bomba cu ceas sau ceva, insa sa spunem ca nu dispune inca de tot ce i-ar trebui unei case care ingheata rau iarna.

Intr-un an am decis sa fac impreuna cu niste prieteni un Revelion acolo. Peste tot erau numai resouri care, sincera sa fiu, nu faceau fata unei case neincalzite in prealabil anterior. Doar vinul fiert a salvat petrecerea. Cu toate acestea, zambetul de pe buze ne-a cam perit arunci cand am vazut factura la curentul electric.

Internetul mi-a schimbat orizontul in sensul ca am descoperit pompe de caldura Termocasa. Noi avem un garaj destul de mare(cat suprafata casei de mare) pe care tata l-a impartit in patru. O parte, langa scara este o crama plina de vinuri numai unul si unul, o parte este atelierul lui de scule si gradinarit, alta este garajul unde incape o masina si ultima parte este o camera perfecta pentru o astfel de ustensila. Sunt sigura ca ar fi excelenta si pentru apa calda…..de care nu prea dispunem, si pentru caldura….oh….la cat de friguroasa sunt e tot ce imi trebuie. Unde pui ca daca fac un calcul rapid, investitia se va amortiza cat ai clipi.  In ritmul acesta pana de Revelion o sa am casa numai bine incalzita…si numai buna de o petrecere pe cinste.

Ei….si daca vreau sa am tacamul complet, m-am gandit ca nu ar strica sa montez si un filtru de apa Puraqua. Apa pe care o am acolo provine dintr-un izvor din munti si desi pare potabila, mereu am aceasta teama. Dar aici vine indecizia mea: Sa pun un filtru pentru toata casa sau sa pun cate un filtru la fiecare chiuveta.

Cert este ca o astfel de achizitie ne-ar spori confortul. Am petrece mai mult timp din an acolo, nu ar mai trebui sa urcam cu sticle de apa tot dealul si am face o economie semnificativa la facturi.